De Pakistaanse president Mamnoon Hussain juicht de nieuwe fatwa toe.
Volledig scherm
De Pakistaanse president Mamnoon Hussain juicht de nieuwe fatwa toe. © afp

1.800 Pakistaanse geestelijken vaardigen fatwa uit tegen zelfmoordaanslagen

TERREURMeer dan 1.800 geestelijken van alle stromingen binnen de Islam in Pakistan hebben een fatwa uitgevaardigd tegen zelfmoordaanslagen. "Zelfmoordaanslagen zijn haram (verboden) en druisen in tegen de leer van de Islam", klinkt het in als fatwa bestempelde document, dat de Pakistaanse regering vandaag bekendmaakte. 

12 reacties

 • heidi coussens

  4 jaar geleden
  Goed dat ze dit doen, maar de reden dat het haram is, is omdat het om zelfmoord gaat, niet omdat ze anderen vermoorden... Dus tegen moorden op ongelovigen is geen fatwa uitgesproken, als ze maar zorgen dat ze zelf niet doodgaan.
 • Luc Janssens

  4 jaar geleden
  Hij heeft het alleen over de aanslagen in Pakistan ...
 • Julien Buys

  4 jaar geleden
  toch raar dat ze ineens een fatwa uitroepen ,nadat trump verklaarde alle financiele hulp aan pakistan te stoppen ,33 miljard dollar de laatste jaren dat kan tellen
 • Luc Janssens

  4 jaar geleden
  Mensen, nog geen victorie kraaien. Dat is enkel voor Pakistan bedoeld.
 • Axel Van Bellingen

  4 jaar geleden
  Dit kan ik alleen maar toejuichen,deze geestelijken hebben een kant gekozen en zijn daar duidelijk in.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. "Ik zette baby's op de wereld om van hen moordenaars te maken": Britse IS-bruid vertelt waarom ze radicaliseerde
  IS

  "Ik zette baby's op de wereld om van hen moorde­naars te maken": Britse IS-bruid vertelt waarom ze radicali­seer­de

  Tania Georgelas was getrouwd met een van de leiders van terreurgroep Islamitische Staat. In een interview met 'The Atlantic' doet de 33-jarige vrouw uit de doeken waarom ze radicaliseerde, maar uiteindelijk toch wegvluchtte uit Syrië. "Ik zette kinderen op de wereld met maar één doel: ze moesten moslims en heilige strijders worden. Het was onze droom om een eigen lapje grond te hebben, een gezin te stichten en onze zonen op te leiden tot moordenaars voor de jihad." Nu woont de vrouw in Dallas, heeft ze een nieuwe relatie met een IT'er en bezoekt ze vaak een unitarische kerk. Maar de vraag blijft: valt ze wel te vertrouwen?