via REUTERS
Volledig scherm
© via REUTERS

1.500 Amerikanen wachten op evacuatie uit Kaboel, Britse luchtmacht moet nog 2.000 mensen weghalen

In Afghanistan bevinden zich nog ongeveer 1.500 mensen die mogelijk Amerikanen zijn. Dat zegt de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken. De Britse luchtmacht moet nog altijd bijna 2.000 Afghaanse tolken en andere medewerkers die voor het Verenigd Koninkrijk gewerkt hebben weghalen uit Kaboel. De evacuatiemissie loopt echter bijna af.

  1. De Croo over beëindiging Belgische evacuaties vanuit Afghanistan: "Dreiging van zelfmoordaanslag aan luchthaven Kaboel”

    De Croo over beëindi­ging Belgische evacuaties vanuit Afghanis­tan: "Dreiging van zelfmoord­aan­slag aan luchthaven Kaboel”

    De Belgische overheid kreeg woensdag te horen dat er op de luchthaven van de Afghaanse hoofdstad Kaboel een imminente dreiging was van een zelfmoordaanslag. Informatie daarover was in de loop van de dag “op militair niveau” binnengekomen via Amerikaanse en andere bronnen, waarna de federale regering beslist heeft de lopende evacuaties via operatie ‘Red Kite’ stop te zetten. Dat heeft premier Alexander De Croo gezegd op een persconferentie.