via REUTERS
Volledig scherm
© via REUTERS

1.500 Amerikanen wachten op evacuatie uit Kaboel, Britse luchtmacht moet nog 2.000 mensen weghalen

In Afghanistan bevinden zich nog ongeveer 1.500 mensen die mogelijk Amerikanen zijn. Dat zegt de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken. De Britse luchtmacht moet nog altijd bijna 2.000 Afghaanse tolken en andere medewerkers die voor het Verenigd Koninkrijk gewerkt hebben weghalen uit Kaboel. De evacuatiemissie loopt echter bijna af.

 1. Rolstoelgebruiker Jenny moet over de grond naar toilet in vliegtuig kruipen: “Het personeel stelde me zelfs voor een luier te dragen”
  Play

  Rolstoelge­brui­ker Jenny moet over de grond naar toilet in vliegtuig kruipen: “Het personeel stelde me zelfs voor een luier te dragen”

  Jenny Berrie, een jonge Britse rolstoelgebruiker, kon haar ogen niet geloven toen ze naar het toilet moest op een vlucht van Albastar Airlines. Door een gebrek aan plaats was er geen aangepaste rolstoel voor de kleine gangetjes op het vliegtuig aanwezig. Wat volgde, was een situatie die alle verbeelding tart. Toen het cabinepersoneel de vrouw niet wou helpen, besloot ze maar via de grond naar het toilet te kruipen. Het personeel stelt haar op een bepaald moment zelfs voor om een luier te dragen. “Een hele vernederende ervaring”, aldus Jenny. Nadat de Britse haar verhaal online deed, kreeg ze wel publiekelijk excuses van de luchtvaartmaatschappij.
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. De Croo over beëindiging Belgische evacuaties vanuit Afghanistan: "Dreiging van zelfmoordaanslag aan luchthaven Kaboel”

  De Croo over beëindi­ging Belgische evacuaties vanuit Afghanis­tan: "Dreiging van zelfmoord­aan­slag aan luchthaven Kaboel”

  De Belgische overheid kreeg woensdag te horen dat er op de luchthaven van de Afghaanse hoofdstad Kaboel een imminente dreiging was van een zelfmoordaanslag. Informatie daarover was in de loop van de dag “op militair niveau” binnengekomen via Amerikaanse en andere bronnen, waarna de federale regering beslist heeft de lopende evacuaties via operatie ‘Red Kite’ stop te zetten. Dat heeft premier Alexander De Croo gezegd op een persconferentie.