Studenten van de universiteit van Teheran protesteren tegen de regering in december 2017.
Volledig scherm
Studenten van de universiteit van Teheran protesteren tegen de regering in december 2017. © EPA

Weerstand tegen hoofddoek groeit in Iran: politie arresteert 29 mensen tijdens protestactie

Steeds meer Iraniërs zijn tegen de plicht voor vrouwen om in het openbaar een hoofddoek te dragen. Dat blijkt uit een bericht van het kantoor van de president waarin zorgen worden uitgesproken over de ontwikkeling. De politie heeft vandaag nog 29 mensen gearresteerd in Teheran tijdens protesten tegen de strenge kledingvoorschriften voor vrouwen.

15 reacties

 • FRANK WILLEMS

  5 jaar geleden
  Denk eens even na mensen ,wie zou graag terug naar de toestand van de jaren 60 juist de US.
 • Fons Dewaele

  5 jaar geleden
  Mijn respect voor deze Iraanse Moslimas. Er bestaan er toch nog met verstand en de wil om in de moderne tijd terug te keren.
 • Patrick Weyers

  5 jaar geleden
  En wat willen ze hier? Juist, een hoofddoek dragen. Ze voeren zelfs processen tegen scholen die dit verbieden. En wij in België moeten onder druk van die middeleeuwse meningen daaraan toegeven.
 • schevernels diana

  5 jaar geleden
  respect voor die dames veel moed om de waarheid te verdedigen en niet de verdrukking!!
 • censor

  5 jaar geleden
  Idiote godsdiensten, of hoe ze daarmee de mensen onder de knoet houden...degene die daar mee is begonnen, moet een ferme demagoog of een volksmenner geweest zijn. En hier in België snappen ze dat nog altijd niet, trouwens ze gaan het nooit snappen.
 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 3. Twee officiers van Iraanse Revolutionaire Garde gedood door onbekenden

  Twee officiers van Iraanse Revolutio­nai­re Garde gedood door onbekenden

  Twee leden van de Iraanse Revolutionaire Garde, het militaire elitekorps van de Islamitische Republiek, zijn door onbekenden doodgeschoten in Zahedan, in de zuidoostelijke provincie Sistan en Beloetsjistan. Dat meldt persagentschap Tasnim. De schietpartij gebeurde bijna drie weken nadat in de stad zware rellen uitbraken. De autoriteiten zijn een onderzoek gestart om de daders te identificeren, melden ze dinsdag.