Politie bij het Kilburn Islamic Centre in Londen, waar betogers agenten bekogelden.
Volledig scherm
Politie bij het Kilburn Islamic Centre in Londen, waar betogers agenten bekogelden. © AP

Vijf politieagenten ernstig gewond bij betoging aan Iraanse ambassade in Londen

Zeker vijf politieagenten zijn ernstig gewond geraakt bij incidenten in de marge van een betoging aan de Iraanse ambassade in Londen. Er werden ook twaalf personen gearresteerd. De betogers protesteerden tegen de dood van een jonge vrouw, Mahsa Amini (22), die op 13 september in Teheran opgepakt was door de zedenpolitie omdat ze ‘ongepaste kledij’ droeg.

  1. Al meer dan 40 doden bij protesten in Iran, intussen ook “betogingen om regime te steunen”

    Al meer dan 40 doden bij protesten in Iran, intussen ook “betogingen om regime te steunen”

    In Iran zijn bij de protesten na de dood van de 22-jarige Mahsa Amini al zeker 41 personen om het leven gekomen. Dat meldt de Iraanse nationale omroep IRIB zondag. Het cijfer is weliswaar nog niet officieel bevestigd. De ultra-conservatieve Iraanse president Ebrahim Raisi zegt dat er “beslissend” zal worden opgetreden tegen de golf van onrust. In de Iraanse hoofdstad Teheran en meerdere andere steden in het land zouden ook tegenbetogingen plaatsvinden. Volgens staatsmedia kwamen vandaag duizenden mensen hun steun voor het regime uiten.
  2. Buitenlandse diplomaten opgepakt in Iran voor spionage

    Buitenland­se diplomaten opgepakt in Iran voor spionage

    De Iraanse Revolutionaire Garde, het Iraanse ideologische leger, heeft verschillende buitenlandse diplomaten opgepakt wegens beschuldigingen van spionage. Dat melden het Iraanse persagentschap Fars en de staatstelevisie. Onder de gearresteerden zou ook de Britse vice-ambassadeur voor Iran zijn. Het is onduidelijk of de arrestanten nog vastzitten. Een woordvoerder van het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken noemt de berichten “volledig onjuist”.