Russisch president Vladimir Poetin schudt Iraans president Hassan Rouhani de hand tijdens een top van gasexporterende landen in november vorig jaar.
Volledig scherm
Russisch president Vladimir Poetin schudt Iraans president Hassan Rouhani de hand tijdens een top van gasexporterende landen in november vorig jaar. © AP

Rusland, Iran en Syrië bespreken militaire samenwerking tegen IS

STRIJD TEGEN ISDe ministers van Defensie van Rusland, Iran en Syrië bespreken vandaag tijdens een meeting in Teheran hoe ze beter kunnen samenwerken met elkaar in de strijd tegen Islamitische Staat en al-Qaida. Dat meldt het Russische staatsagentschap Interfax onder aanhaling van het Russische ministerie van Defensie.

 1. Iran gaat zwarte dozen gecrasht vliegtuig dan toch niet naar Oekraïne sturen

  Iran gaat zwarte dozen gecrasht vliegtuig dan toch niet naar Oekraïne sturen

  De Iraanse autoriteiten gaan dan toch niet de zwarte dozen van het neergeschoten Oekraïense passagiersvliegtuig naar Kiev sturen. Gisteren klonk het nog dat de zwarte dozen voor onderzoek naar Kiev zouden gaan, maar Teheran komt daar om onbekende redenen nu op terug. "De vluchtrecorders zijn in Iran en zullen vooralsnog aan niemand overhandigd worden", aldus de woordvoerder van de luchtvaartautoriteit, Hassan Rezaeifar, vandaag.
 1. Slimme hond haalt bier voor baasje
  Play

  Slimme hond haalt bier voor baasje

 2. Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw gewelddadig de straat op wordt geduwd en bestolen
  Play

  Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw geweldda­dig de straat op wordt geduwd en bestolen