Een vrouw loopt in Teheran voorbij de voormalige VS-ambassade.
Volledig scherm
Een vrouw loopt in Teheran voorbij de voormalige VS-ambassade. © AFP

Iran vraagt veroordeling van herinvoering VN-sancties door VS

IranIran vraagt de wereld de “roekeloze acties” van de Verenigde Staten te veroordelen. Dat land kondigde zaterdag eenzijdig aan de VN-sancties tegen Iran per direct weer in te stellen

1 reactie

 • Paul Keulemans

  1 jaar geleden
  Als de 'wereld' vraag om een jong iemand gratie te verlenen, zijn ze doof en debiel, als ze zelf wart te verduren krijgen moet iedereen medelijden hebben ? Echt niet !
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Oorzaak van ontploffing op Iraans schip in de Rode Zee onduidelijk, “Israël achter aanval”

  Oorzaak van ontplof­fing op Iraans schip in de Rode Zee onduide­lijk, “Israël achter aanval”

  In de Rode Zee is dinsdagavond een Iraans vrachtschip licht beschadigd geraakt bij een ontploffing. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken in Teheran. Volgens het Iraanse staatspersagentschap Tasnim zou het schip, de ‘Iran-Saviz’, als taak hebben om Iraanse handelsschepen in de Rode Zee te escorteren. Het schip zou op een mijn gevaren zijn, die de ontploffing heeft veroorzaakt. The New York Times beschouwt het voorval als een aanval van Israël.