EPA
Volledig scherm
© EPA

Iran vervangt beschadigd nucleair complex

Iran wil een nieuw nucleair complex bouwen als vervanging van de installatie die in juli zwaar beschadigd raakte bij een explosie en een daarop volgende brand. Het complex bij de stad Natanz is een van de belangrijkste Iraanse centrales voor uraniumverrijking.

0 reacties

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Canadese rechter: neerhalen Boeing boven Iran is terreurdaad

  Canadese rechter: neerhalen Boeing boven Iran is terreur­daad

  Het neerhalen van vlucht PS752 van Ukraine International Airlines boven Iran begin vorig jaar was een terreurdaad. Dat heeft een Canadese rechtbank geoordeeld. De rechtbank effent daarmee de weg voor een schadevergoeding voor de nabestaanden. Het hoogste gerechtshof van de Canadese deelstaat Ontario oordeelde dat de twee raketaanvallen op het passagiersvliegtuig, vlak na vertrek uit Teheran op 8 januari 2020, "met opzet waren".
 2. Twee jaar geleden bliezen VS Irandeal op, nu zetten ze mechanisme in gang dat sancties weer kan invoeren

  Twee jaar geleden bliezen VS Irandeal op, nu zetten ze mechanisme in gang dat sancties weer kan invoeren

  De Amerikaanse president Donald Trump heeft aangekondigd dat zijn land de internationale sancties tegen Iran weer wil invoeren. Daarvoor zal Washington het zogenaamde snapbackmechanisme binnen de VN-Veiligheidsraad activeren, maar het is maar de vraag wat dat juridisch waard is. De VS stapten immers in mei 2018 op uit het kaderakkoord dat die sancties, en het snapbackbmechanisme, mogelijk maken.