De Iraanse president Hassan Rouhani in een kerncentrale in Iran.
Volledig scherm
De Iraanse president Hassan Rouhani in een kerncentrale in Iran. © EPA

Iran verrijkte 10 keer zoveel uranium als toegestaan sinds terugtrekking VS uit nucleair akkoord

Iran heeft tien keer zoveel uranium verrijkt als is toegestaan in het akkoord dat in 2015 werd gesloten. Dat melden experten van het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA). Volgens hen ging het om ruim 2.100 kilo, terwijl in het akkoord een maximum was gesteld van 202,8 kilo uranium.

  1. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”
  2. Na lage opkomst parlementsverkiezingen Iran: “Buitenlandse vijanden gebruikten coronavirus om verkiezingen te saboteren”

    Na lage opkomst parlements­ver­kie­zin­gen Iran: “Buiten­land­se vijanden gebruikten coronavi­rus om verkiezin­gen te saboteren”

    Iran beschuldigt buitenlandse vijanden ervan het nieuwe coronavirus te hebben gebruikt om de Iraanse parlementsverkiezingen te saboteren. Naar alle waarschijnlijkheid was de opkomst tijdens de verkiezingen, die vrijdag werden gehouden, extreem laag. Volgens sommige onbevestigde bronnen was de opkomst 45 procent. Dat zou het laagste opkomstcijfer zijn in Iran sinds de revolutie in 1979. De officiële cijfers worden later vandaag verwacht.