De Canadese minister van Buitenlandse Zaken François-Philippe Champagne (links) en plaatsvervangend minister van Defensie Jody Thomas (rechts) luisteren naar premier Justin Trudeau.
Volledig scherm
De Canadese minister van Buitenlandse Zaken François-Philippe Champagne (links) en plaatsvervangend minister van Defensie Jody Thomas (rechts) luisteren naar premier Justin Trudeau. © AFP

Iran verleent visa aan Canadese ambtenaren na vliegtuigcrash

Iran heeft acht visa afgegeven aan een team Canadese ambtenaren om naar Teheran af te reizen na het dodelijke vliegtuigongeluk. Volgens de Canadese minister van Buitenlandse Zaken Francois-Philippe Champagne moeten de meesten van hen vandaag in de Iraanse hoofdstad aankomen.

 1. Protest tegen regering Iran breidt uit: “Ze liegen dat Amerika onze vijand is. Onze vijand is hier”

  Protest tegen regering Iran breidt uit: “Ze liegen dat Amerika onze vijand is. Onze vijand is hier”

  Zeker drieduizend demonstranten verzamelden zich vandaag voor de tweede dag op rij bij de universiteit in Teheran en andere steden, waar ze leuzen riepen tegen de Iraanse regering. De betogers hadden op het Asadi-plein ook kritiek op het verdoezelen van feiten door de regering. Volgens het Iraanse persagentschap ILNA weerklonk de eis dat alle betrokken functionarissen zouden aftreden.
 2. Protest in Iran na bekentenis over crash Oekraïense Boeing, Britse ambassadeur ontkent dat hij deelnam

  Protest in Iran na bekentenis over crash Oekraïense Boeing, Britse ambassa­deur ontkent dat hij deelnam

  Op verschillende plaatsen in hoofdstad Teheran vonden vandaag betogingen plaats nadat de autoriteiten hadden toegegeven dat het Iraanse leger het Oekraïense passagierstoestel uit de lucht heeft geschoten. President Hassan Rohani heeft aan zijn Oekraïense ambtgenoot Volodymyr Zelenski beloofd dat de schuldigen van de crash gestraft zullen worden. “Alle mensen die betrokken waren bij de crash worden gerechtelijk vervolgd”, benadrukte de Iraanse president zaterdag na een telefonisch onderhoud met Zelenski, aldus de persdienst van de Oekraïense president.
 1. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht

 2. Zo willen BV's meer Vlamingen overtuigen om zich te laten vaccineren
  Play

  Zo willen BV's meer Vlamingen overtuigen om zich te laten vaccineren