De Canadese minister van Buitenlandse Zaken François-Philippe Champagne (links) en plaatsvervangend minister van Defensie Jody Thomas (rechts) luisteren naar premier Justin Trudeau.
Volledig scherm
De Canadese minister van Buitenlandse Zaken François-Philippe Champagne (links) en plaatsvervangend minister van Defensie Jody Thomas (rechts) luisteren naar premier Justin Trudeau. © AFP

Iran verleent visa aan Canadese ambtenaren na vliegtuigcrash

Iran heeft acht visa afgegeven aan een team Canadese ambtenaren om naar Teheran af te reizen na het dodelijke vliegtuigongeluk. Volgens de Canadese minister van Buitenlandse Zaken Francois-Philippe Champagne moeten de meesten van hen vandaag in de Iraanse hoofdstad aankomen.

 1. Protest in Iran na bekentenis over crash Oekraïense Boeing, Britse ambassadeur ontkent dat hij deelnam

  Protest in Iran na bekentenis over crash Oekraïense Boeing, Britse ambassa­deur ontkent dat hij deelnam

  Op verschillende plaatsen in hoofdstad Teheran vonden vandaag betogingen plaats nadat de autoriteiten hadden toegegeven dat het Iraanse leger het Oekraïense passagierstoestel uit de lucht heeft geschoten. President Hassan Rohani heeft aan zijn Oekraïense ambtgenoot Volodymyr Zelenski beloofd dat de schuldigen van de crash gestraft zullen worden. “Alle mensen die betrokken waren bij de crash worden gerechtelijk vervolgd”, benadrukte de Iraanse president zaterdag na een telefonisch onderhoud met Zelenski, aldus de persdienst van de Oekraïense president.
 2. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 3. Protest tegen regering Iran breidt uit: “Ze liegen dat Amerika onze vijand is. Onze vijand is hier”

  Protest tegen regering Iran breidt uit: “Ze liegen dat Amerika onze vijand is. Onze vijand is hier”

  Zeker drieduizend demonstranten verzamelden zich vandaag voor de tweede dag op rij bij de universiteit in Teheran en andere steden, waar ze leuzen riepen tegen de Iraanse regering. De betogers hadden op het Asadi-plein ook kritiek op het verdoezelen van feiten door de regering. Volgens het Iraanse persagentschap ILNA weerklonk de eis dat alle betrokken functionarissen zouden aftreden.
 1. Kijk hoe nieuwe Optimus Prime-robot automatisch transformeert in truck en terug
  Play

  Kijk hoe nieuwe Optimus Pri­me-ro­bot automa­tisch transfor­meert in truck en terug

 2. 'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug
  Play

  'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug