De Iraanse president Hassan Rouhani (archiefbeeld).
Volledig scherm
De Iraanse president Hassan Rouhani (archiefbeeld). © VIA REUTERS

Iran plant bouw van 300 extra centrifuges voor uraniumverrijking

Iran heeft extra maatregelen genomen om het uraniumverrijkingsproces te bevorderen in zijn onlangs geïnstalleerde geavanceerde centrifuges, zegt het Internationale Atoomagentschap (IAEA) vandaag in Genève. Nogmaals wordt het atoomakkoord uit 2015 daardoor niet gerespecteerd.

7 reacties

 • Gerard Braeckmans

  1 jaar geleden
  Patrick Vanherberghen, je draait alles om, beste! Het is omdat de US de deal nietig verklaard heeft dat Iran terug begonnen is met het atoomprogramma. De US is onbetrouwbaar, dat is al gebleken in de geschiedenis. Ze hebben de Indianen uitgemoord en zijn nu in de rest van de wereld alles op zijn kop aan het zetten en proberen over te heersen.
 • raymond van der craen

  1 jaar geleden
  Patrick Vanherberghen, vergeet niet de uitspraak van Trump bij zijn verkiezingscampagne voor het presidentschap destijds "America first" zijn belangen in de wapenindustrie en niet te vergeten de Amerikaanse oliebelangen dit zegt toch genoeg. Hij nijpt nu de Iraanse economie dood en tegen wie zou Iran een oorlog beginnen wetende dat ze toch kansloos zijn.
 • Sharon Debeul

  1 jaar geleden
  Trump heeft dat akkoord opgeblazen en Europa kan of wil niet rond de VS sancties. Dan kan Iran dat opgeblazen akkoord niet schenden, want het bestaat niet meer.
 • Kristine Delacourt

  1 jaar geleden
  Verwacht er nu iemand dat Iran zich aan de afspraken gaat houden? Oei wacht, dat doen de anderen ook niet!
 • Hamid Hadji

  1 jaar geleden
  Hamid hadji Het is USA die altijd en overal een land als gevaarlijk bestempeld om zijn millitaire aanwezigheid goed te praten en wapens te kunnen verkopen aan andere landen in de regio, IRAN in het midden oosten, NOORD KOREA in het verre oosten, VENEZUELA in zuid amerika en vroeger met AFGHANISTAN , IRAK , SYRIE , LYBIE, en zovoort. Dat land overleeft aan wapen verkoop en oorlog
 1. 176 doden bij vliegtuigcrash in Iran, Oekraïense president wil “verantwoordelijken voor catastrofe” vinden
  Play

  176 doden bij vliegtuig­crash in Iran, Oekraïense president wil “verant­woor­de­lij­ken voor catastrofe” vinden

  In Iran is een vliegtuig van een Oekraïense luchtvaartmaatschappij neergestort vlak na het opstijgen in Teheran. Het toestel was onderweg naar Kiev. Niemand heeft de crash overleefd. Aan boord waren 176 inzittenden, bevestigt Ukraine International Airlines. Onder de slachtoffers zijn onder meer Iraniërs, Canadezen en Oekraïners. De oorzaak van de crash is officieel nog niet bekend en Iran weigert de zwarte dozen over te maken aan Boeing of de VS. De luchtvaartmaatschappij schort in elk geval alle vluchten naar Teheran op.
 2. Iran gaat zwarte dozen gecrasht vliegtuig dan toch niet naar Oekraïne sturen

  Iran gaat zwarte dozen gecrasht vliegtuig dan toch niet naar Oekraïne sturen

  De Iraanse autoriteiten gaan dan toch niet de zwarte dozen van het neergeschoten Oekraïense passagiersvliegtuig naar Kiev sturen. Gisteren klonk het nog dat de zwarte dozen voor onderzoek naar Kiev zouden gaan, maar Teheran komt daar om onbekende redenen nu op terug. "De vluchtrecorders zijn in Iran en zullen vooralsnog aan niemand overhandigd worden", aldus de woordvoerder van de luchtvaartautoriteit, Hassan Rezaeifar, vandaag.
 3. Nieuwe tariefregeling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep
  Energie

  Nieuwe tariefrege­ling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep

  Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Dat laat prosumenten (consumenten die zelf een deel van hun energie opwekken) niet onberoerd. Ze zien hun energiefactuur grondig door elkaar geschud en vrezen een pak meer te betalen. Maar klopt die vrees wel? Mijnenergie.be probeert met een aantal simulaties duidelijkheid te scheppen in wat het concreet allemaal betekent voor uw portemonnee.
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre