De overschrijding van de bovengrens van 3,67 procent luidt de tweede, meer gevoelige fase in van de geleidelijke terugtrekking van Iran uit het nucleaire akkoord.
Volledig scherm
De overschrijding van de bovengrens van 3,67 procent luidt de tweede, meer gevoelige fase in van de geleidelijke terugtrekking van Iran uit het nucleaire akkoord. © AP

Iran gaat "binnen enkele uren" uranium boven bovengrens verrijken

Iran zal "binnen enkele uren" beginnen met uranium te verrijken boven de grens van 3,67 procent. Dat heeft de woordvoerder van het Iraanse agentschap voor atoomenergie (OIEA) vanochtend aangekondigd. Daarmee schendt de islamitische republiek een engagement uit het akkoord dat ze vier jaar geleden sloot met de grootmachten. 

31 reacties

 • Albert De Vries

  2 jaar geleden
  Met dank aan Trump. Binnenkort kan hij dan ook zichzelf uitnodigen voor een bezoek aan Iran, wanneer Iran net als Noord-Korea over kernwapens beschikt...
 • patrick claeys

  2 jaar geleden
  Mijn vraag daarbij blijft altijd dezelfde: Waar haalt(en) 1, en bij uitbreiding 2 "grootmacht(en)" het recht, om te beslissen wie wel, en wie niet mag beschikken over kernbommen? De amerikanen hebben ze als enigen ooit gebruikt tegen een ander land, en gaan nu een beetje zeggendat anderen die bom niet mogen hebben. Dat snap ik dus niet!
 • robrecht Peeters

  2 jaar geleden
  aftellen dus
 • Marc Baeyens

  2 jaar geleden
  Europa zal moeten kiezen tussen economische belangen of veiligheid van de burgers. Trump heeft dat al gedaan
 • Anoniem

  2 jaar geleden
  groot gelijk, waarom mag Israel een kernmacht zijn en Iran niet?
 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!