De Iraanse president Hassan Rouhani (tweede van rechts) in gesprek met Ali Akbar Salehi, het hoofd van het Iraanse Atoomagentschap.
Volledig scherm
De Iraanse president Hassan Rouhani (tweede van rechts) in gesprek met Ali Akbar Salehi, het hoofd van het Iraanse Atoomagentschap. © AP

Iraanse voorraad verrijkt uranium zestien keer groter dan toegestaan

Iran beschikt momenteel over een voorraad verrijkt uranium die zestien keer zoveel is als door het nucleair akkoord van 2015 toegestaan, zo blijkt uit een rapport van het Internationaal Atoomagentschap IAEA. Topman Rafael Grossi is ook bezorgd over enkele niet-aangegeven nucleaire sites.

4 reacties

 • Lowi Verborgt

  1 jaar geleden
  Hoe groot is de voorraad van bijvoorbeeld de USA of Israel? Daarover horen we nooit iets en dat terwijl men toch weet dat de USA de grootste oorlogvoerders ter wereld zijn.
 • Sharon Debeul

  1 jaar geleden
  Tja. Dat komt ervan als Trump dat internationaal akkoord met Iran persé in de grond wou boren. Daardoor is Iran nu vrij om te doen en te laten in wat ze willen. Trump wou geen akkoord meer met Iran.
 • Feline Noé

  1 jaar geleden
  Waarom zouden ze dat niet mogen doen? Waarom zouden enkel die dat het al hebben, het recht mogen hebben om te beslissen dat de rest het niet mag hebben?
 • Gert Veer

  1 jaar geleden
  Toegestaan? Bepaald door welke omhooggevallen instantie? Hoeveel keer is het verrijkt uranium van de VS groter dan "toegestaan"?