Een militant van Hamas poseert met een een neergestorte Israëlische drone in 2007.
Volledig scherm
Een militant van Hamas poseert met een een neergestorte Israëlische drone in 2007. © Hamas

Hoe gevaarlijk zijn de drones van Hamas?

GAZASTROOKDe Palestijnse verzetsbeweging Hamas beschikt sinds kort over een nieuw wapen: gewapende drones. In het arsenaal van Hamas zouden drie gewapende drones zitten. Gisteren sneuvelde al een onbemand toestel, nadat Israël het uit de lucht schoot tijdens een testvlucht. Maar hoe gevaarlijk zijn de kleine drones van Hamas voor het militair superieure Israël?

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Netanyahu dreigt met aanvallen bij afwijzing wapenstilstand door Hamas

  Netanyahu dreigt met aanvallen bij afwijzing wapenstil­stand door Hamas

  De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft gedreigd met hevigere aanvallen in de Gazastrook, als de islamistische beweging Hamas de (enkel door Israël aanvaarde) wapenstilstand niet naleeft. "Als Hamas de voorstellen afslaat en het raketvuur niet beëindigt, zijn we erop voorbereid onze aanvallen voort te zetten en op te voeren", aldus Netanyahu in Tel Aviv, bij een gemeenschappelijke persconferentie met de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier.
 2. Israëlische politici willen niet weten van wapenstilstand, Arabische Liga vraagt VN hulp

  Israëli­sche politici willen niet weten van wapenstil­stand, Arabische Liga vraagt VN hulp

  Terwijl rechtse Israëlische politici oproepen om nog meer slagen uit te delen aan Hamas, smeekt de Arabische Liga de VN om hulp voor de Palestijnen in Gaza. Rechts-georiënteerde Israëlische politici hebben zich tegen een snelle wapenstilstand met het in de Gazastrook regerende Hamas uitgesproken. "We moeten nog meer slagen uitdelen aan Hamas en als dat nodig blijkt ook grondtroepen inzetten", zei Seew Elkin van het regerende Likoed.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"