Assadollah Assadi/Olivier Vandecasteele
Volledig scherm
PREMIUM
Assadollah Assadi/Olivier Vandecasteele © DR

“Geen gewone terrorist”: dit is de man voor wie Olivier Vandecasteele is geruild

Assadollah Assadi (51). Dat is de man voor wie Olivier Vandecasteele vandaag werd geruild. Assadi gebruikte zijn status als diplomaat om een bom Europa binnen te smokkelen en veroorzaakte zo bijna “het dodelijkste terroristische incident in Europa”. Wij konden documenten uit het onderzoek naar dat verijdelde complot inkijken. Een portret.

49 reacties

 • Ives Ameel

  1 week geleden
  Dat die mens terug hier is is een goede zaak, maar er mag in de toekomst er heel goed op gewezen worden dat wie voor wat dan ook naar zulke landen gaat dit doet op eigen risico en als het misloopt is het zijn probleem.
 • Diane Bostoen

  2 weken geleden
  Freddie HEREMANS groot gelijk,!
 • Freddie HEREMANS

  2 weken geleden
  Nog steeds las of hoorde ik nergens in de Media wat die Vandecasteele daar in Iran uitspookte, en waarom hij werd vastvezet. Het is altijd zo : wie miserie zoekt, kan miserie zoeken. En de gevolgen, vrijlating van een Iraanse terrorist die u en mij wou vermoorden, daar is Vandecasteele ook verantwoordelijk voor.
 • Dirk De Gendt

  2 weken geleden
  Toch een beetje dubbel. Uiteraard moest voor mij die man niet verkommeren in een Iraanse cel, maar we hebben ons wel laten chanteren door Iran. Wat als ze in Iran nog eens zo een gangster vanuit een Belgische gevangenis terug willen? Weer eens een gijzeling en de Belgische regering weer eens plat op de buik? Kans is groot.
 • Roger Declercq

  2 weken geleden
  Hij zat "onschuldig" in de cel. Enkel Vancasteele zelf. En hoeveel Belgen zitten er in Zuid-Amerikaanse cellen, al dan niet onschuldig. Ik zou ze den kost niet willen geven.