Azadeh Namdari, rechts lijkt ze van een fles bier te drinken en draagt ze geen hoofddoek.
Volledig scherm
Azadeh Namdari, rechts lijkt ze van een fles bier te drinken en draagt ze geen hoofddoek. © Facebook, nv

Conservatieve Iraanse TV-presentatrice gefilmd zonder hoofddoek en met bier: "Hypocriet"

Azadeh Namdari is een is een zeer conservatieve Iraanse televisiepresentatrice. Ze werd op vakantie in Zwitserland gefilmd zonder hoofddoek en een bier in de hand, wat in haar thuisland negatief onthaald wordt als zijnde 'hypocriet'.  Dat schrijft de BBC.

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Strafbaar en dus heel moedig: Iraanse vrouwen gooien hun hoofddoek af
  Play

  Strafbaar en dus heel moedig: Iraanse vrouwen gooien hun hoofddoek af

  Sinds 1979 zijn vrouwen in Iran verplicht om hun haar in het openbaar te bedekken met een 'hijab'. Vorig jaar werden zo'n 3,6 miljoen vrouwen op de vingers getikt, beboet of zelfs gearresteerd omdat ze 'ongepast gekleed' waren. Masih Alinejad, een Iraanse journaliste in de VS vecht voor deze vrouwen en hun recht op vrijheid. De activiste startte de Facebookgroep 'Mijn Verborgen Vrijheid' op, waarop ze een foto plaatste van zichzelf met en zonder hoofddoek. Veel Iraanse vrouwen volgen nu haar voorbeeld en gooien als protest hun eigen hoofddoek af. Trots tonen ze hun prachtige haar, hun 'verborgen vrijheid'.