Een covid-patiënt wordt verzorgd in een ziekenhuis in Teheran, Iran.
Volledig scherm
Een covid-patiënt wordt verzorgd in een ziekenhuis in Teheran, Iran. © VIA REUTERS

Arts roept op: lockdown in Iran nodig om “fiasco” te voorkomen

Het regime in Teheran moet een nieuwe lockdown afkondigen. Als dat niet gebeurt dreigt een "coronafiasco”. Daarvoor waarschuwt dokter Aliresa Sali, de hoogste corona-ambtenaar in Iran. Het aantal nieuwe besmettingen en hospitalisaties nam de afgelopen dagen sterk toe in het land.

 1. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Ze ontvluchtte het vrouwonvriendelijke regime in Iran, nu wil Parna (23) Miss België worden: “Mijn mama is mijn grote voorbeeld”
  PREMIUM
  Roeselare

  Ze ontvlucht­te het vrouwon­vrien­de­lij­ke regime in Iran, nu wil Parna (23) Miss België worden: “Mijn mama is mijn grote voorbeeld”

  “Ik besef maar al te goed dat mijn leven er helemaal anders zou hebben uitgezien als mijn mama, op dat moment zwanger van mijn zus, Iran niet was ontvlucht.” Parna Pakravesh (23) dingt mee naar het kroontje van Miss West-Vlaanderen en droomt er nu al van om straks tot Miss België 2022 gekroond te worden. Vier jaar was ze toen haar moeder het land, waar het bedroevend gesteld is met de vrouwenrechten, wist te ontvluchten.
 1. Iran ontkent betrokkenheid bij aanval op olietanker, VS dreigt met “passend antwoord”

  Iran ontkent betrokken­heid bij aanval op olietanker, VS dreigt met “passend antwoord”

  Iran zegt niets te maken te hebben met een dodelijke aanval op een olietanker voor de kust van Oman. Het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken verwijt Israël daar onjuiste informatie over te verspreiden. “Israël gebruikt dergelijke beschuldigingen om de aandacht af te leiden van de feiten. Ze zijn nergens op gebaseerd”, zei een woordvoerder. Volgens Britse minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab zou het “zeer waarschijnlijk” gaan om een “doelbewuste” actie van Iran. Ook de VS is daarvan overtuigd en wil met een “passend antwoord” komen.