Burgerslachtoffers herstellen van de bombardementen op Mosoel.
Volledig scherm
Burgerslachtoffers herstellen van de bombardementen op Mosoel. © Photo News

Pentagon heeft betrokkenheid Belgische F-16's bij bombardement in Mosoel niet bevestigd

Het Pentagon, het Amerikaanse ministerie van Defensie, heeft de betrokkenheid van Belgische vliegtuigen bij de luchtaanvallen van 17 maart op Mosoel niet bevestigd. Dat zegt de Amerikaanse ambassade van de VS zondag. Bij de luchtaanval op die Iraakse stad in handen van IS vielen meer dan 200 burgerdoden.

 1. Belgische F-16's betrokken bij bombardement met 140 burgerslachtoffers? "Zo snel mogelijk commissie bijeenroepen"

  Belgische F-16's betrokken bij bombarde­ment met 140 burger­slacht­of­fers? "Zo snel mogelijk commissie bijeenroe­pen"

  Waren er Belgische gevechtsvliegtuigen betrokken bij een bombardement op Mosoel waarbij meer dan 140 burgerslachtoffers vielen? Volgens Martin Chulov, Midden Oosten-journalist voor de Britse krant The Guardian, heeft het Pentagon de betrokkenheid van de Belgen bevestigd in een rapport. Het bombardament in kwestie vond plaats op 17 maart. Groen-Kamerlid Wouter De Vriendt wil zo snel mogelijk de Opvolgingscommissie Buitenlandse Operaties van de Kamer samenroepen als het nieuws bevestigd wordt.
 2. Moordende Navy SEAL Edward Gallagher krijgt steun van Trump en zet zo Amerikaans leger op zijn kop
  PREMIUM

  Moordende Navy SEAL Edward Gallagher krijgt steun van Trump en zet zo Amerikaans leger op zijn kop

  Hij doodde een IS-strijder met een jachtmes, poseerde met diens lijk en zou een jong meisje zomaar door het hoofd hebben geschoten, de Navy SEAL Edward Gallagher (40) heeft heel wat oorlogsmisdaden op zijn kerfstok. Toch gaf de Amerikaanse president Donald Trump zijn minister van Defensie Mark Esper de opdracht Gallagher niet uit de elite-eenheid te ontslaan. Gallaghers overste Richard Spencer, de baas van de marine, werd ontslagen. Wie is de Navy SEAL die het Amerikaanse leger zo op zijn kop zet?