Minister van Defensie Steven Vandeput bracht vorige week een bezoek aan de Belgische operatie tegen IS op een luchtmachtbasis in Jordanië.
Volledig scherm
Minister van Defensie Steven Vandeput bracht vorige week een bezoek aan de Belgische operatie tegen IS op een luchtmachtbasis in Jordanië. © belga

"Onderzoek naar burgerslachtoffers door Belgische aanvallen in Irak"

Strijd tegen ISBij het federaal parket loopt een onderzoek naar mogelijke burgerslachtoffers bij luchtaanvallen door het Belgische leger in de regio van Mosoel. Dat hebben oppositieleden Alain Top (sp.a) en Wouter De Vriendt (Groen) gezegd in het VRT-programma Terzake. Het parket wou de informatie niet bevestigen aan de VRT.

 1. Belgische F-16's hebben er 7.000 vlieguren opzitten in strijd tegen IS: operatie is "militair-technisch succes"
  Update

  Belgische F-16's hebben er 7.000 vlieguren opzitten in strijd tegen IS: operatie is "militair-tech­nisch succes"

  De Belgische F-16's hebben er zevenduizend vlieguren opzitten in de strijd tegen terreurgroep Islamitische Staat (IS), in het kader van de Belgische operatie Desert Falcon die deel uitmaakt van de door de VS geleide missie tegen IS (Operation Inherent Resolve). Minister van Defensie Steven Vandeput woonde vandaag op een luchtmachtbasis in Jordanië de terugkeer bij van de gevechtstoestellen die de mijlpaal hebben gehaald. Hij noemt de operatie "militair-technisch een succes".
 1. "Vind je dat nu echt zo opwindend?": pikante vragen in 'Blijven Slapen'
  Play
  Blijven Slapen

  "Vind je dat nu echt zo opwindend?": pikante vragen in 'Blijven Slapen'

 2. Dit is de oplossing voor wie niet kan wachten tot de cafés openen
  Play

  Dit is de oplossing voor wie niet kan wachten tot de cafés openen