Mensen meten de schade op bij het afgebrande Al-Hussein-ziekenhuis in Nasiriya.
Volledig scherm
Mensen meten de schade op bij het afgebrande Al-Hussein-ziekenhuis in Nasiriya. © REUTERS

Minstens 64 doden bij brand op Covid-19-afdeling in Iraaks ziekenhuis

Bij een hevige brand op de corona-afdeling van het Al-Hussein-ziekenhuis in Nasiriya, een stad in het zuiden van Irak, zijn nu al zeker 64 patiënten omgekomen. Dat zegt de woordvoerder van de plaatselijke gezondheidsautoriteiten aan de Iraakse staatstelevisie Al-Iraqiya.

 1. Geen slachtoffers bij raketaanvallen in Irak: “Iran schoot om te missen”
  Play

  Geen slachtof­fers bij raketaan­val­len in Irak: “Iran schoot om te missen”

  Bij de Iraanse raketaanvallen op twee luchtmachtbasissen in Irak zijn geen slachtoffers gevallen. Dat meldt na een woordvoerder van de Amerikaanse regering nu ook het regime in Irak. Bij de aanvallen werden gerichte raketten gebruikt en in dit geval lijkt het erop dat Iran schoot om te missen, zei een anonieme Amerikaanse regeringsbron aan Bloomberg. Teheran beweerde eerder dat bij de raketaanvallen tachtig Amerikanen omgekomen zijn en dat er schade is aangericht aan Amerikaanse helikopters. In de Iraanse hoofdstad werd de militaire actie alvast op gejuich onthaald. Ayatollah Ali Khamenei noemt de aanval “een slag in het gezicht van de Amerikanen”.
 2. 2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessante methodes zet je makkelijk geld opzij
  Spaargids.be

  2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessan­te methodes zet je makkelijk geld opzij

  66 procent van de Belgen vrezen dat ze geen deftig pensioen zullen ontvangen. De mediaan van alle werknemerspensioenen bedroeg in januari 2020 1.449 euro bruto. Hoeveel dat in de toekomst zal zijn, is onduidelijk. Wie dus na zijn pensionering voldoende financiele armslag wil behouden, bouwt tijdens zijn beroepsloopbaan best een extraatje op. Mogelijkheden zijn er genoeg, en ze krijgen vaak ook fiscale aanmoediging. Spaargids.be zet zeven interessante formules op een rij.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.