Een Amerikaanse soldaat in Irak.
Volledig scherm
Een Amerikaanse soldaat in Irak. © Photo News

Meer dan 2.000 Amerikaanse soldaten keren terug uit Irak

De Verenigde Staten verminderen hun troepenaantal in Irak van 5.200 naar 3.000. Dat is mogelijk door de vooruitgang die het Iraakse leger heeft geboekt? Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Defensie woensdag bekend.

2 reacties

 • Kees Huls

  1 jaar geleden
  Dus de oorlog in Syrië heeft dit beste staatshoofd ook beëindigd door de troepen terug te trekken? Hij heeft het alleen maar meer gecompliceerd gemaakt en heeft de posities van Poetin en Erdogan versterkt. Die rollen over de grond van het lachen over de stommiteiten van deze volslagen zot.
 • Norbert Bauwens

  1 jaar geleden
  Het zou stilaan tijd worden dat ze daar weg zijn. Ze hebben er niets te zoeken en ze begrijpen het volk niet. Het enige wat ze bereikt hebben is dat de Irakezen de Amerikanen haten gelijk de pest.
 1. Raketten afgeschoten op Iraakse luchtmachtbasis met buitenlandse troepen: één Amerikaan overleden, zes gewonden

  Raketten afgescho­ten op Iraakse luchtmacht­ba­sis met buitenland­se troepen: één Amerikaan overleden, zes gewonden

  In de buurt van de luchthaven van Erbil, in het noorden van Irak, zijn vandaag minstens drie raketten neergekomen. Een van de projectielen kwam terecht aan een militair complex waar soldaten van de internationale coalitie onder leiding van de VS gelegerd zijn. Een Amerikaanse burgermedewerker kwam bij de aanval om het leven. Vijf andere burgermedewerkers en een Amerikaanse militair raakten gewond, meldde een woordvoerder van de coalitie.