Meer dan vijf maanden na de parlementsverkiezingen heeft Irak een nieuwe regeringsleider. Het parlement in Bagdad keurde de sjiitische politicus Adil Abdel Mahdi goed.
Volledig scherm
Meer dan vijf maanden na de parlementsverkiezingen heeft Irak een nieuwe regeringsleider. Het parlement in Bagdad keurde de sjiitische politicus Adil Abdel Mahdi goed. © REUTERS

Iraaks parlement keurt maanden na verkiezingen nieuwe premier goed

Meer dan vijf maanden na de parlementsverkiezingen heeft Irak een nieuwe regeringsleider. Het parlement in Bagdad keurde de sjiitische politicus Adil Abdel Mahdi goed.

0 reacties

 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 2. Turken laten Saudi’s de kelk Khashoggi druppel per druppel leegdrinken: elke dag een dosis venijn
  PREMIUM

  Turken laten Saudi’s de kelk Khashoggi druppel per druppel leegdrin­ken: elke dag een dosis venijn

  Een “politieke” en “voorbedachte” moord. Zo noemde de Turkse president Erdogan de liquidatie van de dissidente journalist Jamal Khashoggi in het Saudi-Arabische consulaat in Istanboel. De manier waarop Turkije deze zaak internationaal uitspeelt, kan best vergeleken worden met een baxter gif waar elke dag een dosis venijn uitdruppelt. Ankara zal dit zo lang mogelijk volhouden om zijn regionale rivaal zo veel mogelijk te schaden.