Brits militair vliegtuig met hulpgoederen.
Volledig scherm
Brits militair vliegtuig met hulpgoederen. © EPA

Britten hebben Special Forces in Irak

Het Brits leger heeft weken geleden al Special Forces van de SAS (Special Air Service) naar Irak gestuurd om de inheemse troepen in de strijd tegen islamitische terreurmilities te steunen. Dat meldt de Daily Telegraph. De regering heeft het bericht niet bevestigd. "We geven nooit commentaar over het inzetten van speciale troepen", zei minister van Ontwikkelingshulp Justine Greening vandaag op de BBC.

 1. Cruciale verkiezingen in Irak na zege over IS: stabiliteit in zicht?

  Cruciale verkiezin­gen in Irak na zege over IS: stabili­teit in zicht?

  De Irakezen trekken vandaag naar het stemhokje voor de verkiezing van een nieuw parlement. Veel waarnemers menen dat de stembusgang cruciaal en richtinggevend kan zijn. Het zijn de eerste verkiezingen sinds de zege over de terreurgroep Islamitische Staat (IS). Ze zullen beslissen of het land de verschillende bevolkingsgroepen kan verzoenen en opnieuw duurzaam stabiel kan worden. Op de achtergrond maken de sjiitische buur Iran en de Verenigde Staten uit wie de grootste vinger in de pap krijgt bij de regeringsvorming.
 2. Grote incidenten blijven uit bij eerste verkiezingen in Irak na nederlaag IS
  Buitenland

  Grote incidenten blijven uit bij eerste verkiezin­gen in Irak na nederlaag IS

  Voor de eerste parlementsverkiezingen in Irak na de militaire overwinning op Islamitische Staat (IS) lijken maar weinig kiezers opgedaagd te zijn. Volgens de kiescommissie lag de opkomst in sommige kieskringen rond de middag op amper 20 tot 30 procent, zo berichten lokale media. Niet-officiële cijfers die in de Iraakse media circuleren bij het sluiten van de stembureaus om 18 uur lokale tijd, maken intussen melding van opkomstcijfers die variëren van 40 procent tot 80 procent. Grote incidenten bleven wel uit.
 1. Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland
  Play

  Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland

 2. Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan
  Play

  Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan