Webdesigner koopt domeinnaam Google Argentinië voor 2,4 euro
De 30-jarige webdesigner Nicolas Kuroña kon woensdag de domeinnaam google.com.ar op de kop tikken voor amper 270 Argentijnse pesos of 2,4 euro. Kuroña sloeg toe toen Google er in Argentinië twee uur lang uitlag. De bizarre situatie werd snel rechtgezet, maar Kuroña zag wel zijn dikke twee euro nog niet terug.
Woensdag was google.com.ar zo’n twee uur lang niet bereikbaar. Nicolas Kuroña, die aan een website voor een klant aan het werken was, kreeg daarover enkele whatsapp-berichten binnen. “Ik probeerde via mijn browser zelf op www.google.com.ar te geraken, maar dat lukte niet. Ik vond dat er iets vreemds aan de gang was”, vertelde hij aan BBC News.
Naar eigen zeggen had Kuroña wel nooit gedacht dat hij de domeinnaam die platlag zomaar zou kunnen kopen, op een normale en legale manier. Kuroña surfte naar het Network Information Center Argentina (NIC), de organisatie die de domeinnamen met extensie .ar beheert. Hij zocht op de naam ‘google’. Tot zijn verbazing popte de hostnaam van Google Argentinië op en kon hij die gewoon aankopen. “Ik verstijfde helemaal toen ik naar het scherm keek. Ik kon maar niet geloven wat er net was gebeurd”, zei hij.
Hij toonde de BBC ook het aankoopbewijs dat het NIC hem mailde en waaruit bleek dat Kuroña woensdag om 21.52 uur eigenaar van google.com.ar was geworden. Miljoenen Argentijnse zoekopdrachten zouden voortaan in theorie bij hem terechtkomen. “Ik wil duidelijk stellen dat ik nooit slechte bedoelingen had”, aldus Kuroña. “Ik probeerde gewoon en het NIC liet die aankoop toe.”
Nicolas Kuroña besefte meteen dat er “iets stond te gebeuren”. “Ik was echt ongerust.”. Op Twitter vertelde hij wat hij had meegemaakt in de hoop zelf meer duidelijkheid te krijgen. Maar een verklaring kwam er nog niet. Mogelijk was Google vergeten de licentie te verlengen, maar volgens de techgigant zelf liep die sowieso nog tot begin juli van dit jaar. Het controlerende orgaan Open Data Córdoba bevestigt dat. Google onderzoekt nu zelf de zaak verder.
Het bedrijf zocht geen contact met Kuroña, wiens naam op 1 april op z’n minst een belletje zou doen rinkelen in coronatijden. Het NIC nam de webdesigner alleszins al snel weer de domeinnaam af, maar liet voorlopig na het aankoopbedrag van de volle 2,4 euro terug te storten. Google gaf zelf geen commentaar over hoe het de domeinnaam weer in handen kreeg, meldt de BBC.
Naast webdesigner omschrijft Nicolas Kuroña zich op Instagram nu ook als “voormalige eigenaar van google.com.ar”.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
TV4
Alles wat je moet weten over de finale van hitreeks ‘Succession’: wie volgt Logan Roy op?
-
4
Gebruikers Whatsapp kunnen intieme chatgesprekken binnenkort verbergen
Gebruikers van berichtendienst Whatsapp kunnen binnenkort hun gesprekken beveiligen. Door een chatgesprek te selecteren kunnen gebruikers dit in een aparte map onderbrengen. Die map is voorzien van een wachtwoord of kan worden ontgrendeld met gezichtsherkenning of een vingerafdruk. -
Facebook-oprichter Mark Zuckerberg wint medailles op jiujitsu-toernooi
Mark Zuckerberg, de oprichter van Facebook en topman van Meta, heeft op een jiujitsu-toernooi in Silicon Valley afgelopen weekend zilveren en gouden medailles gewonnen. “Voor het eerst meegedaan aan een toernooi en met een paar medailles naar huis gegaan”, schrijft de 38-jarige Zuckerberg op zijn eigen platformen Facebook en Instagram. -
-
3
WhatsApp laat gebruikers hetzelfde account op meerdere telefoons gebruiken
-
Italiaanse concurrentieautoriteit opent onderzoek naar Apple
De concurrentieautoriteit in Italië heeft een onderzoek opgestart naar het Amerikaanse technologiebedrijf Apple op verdenking van misbruik van een dominante positie op de markt van apps voor zijn smartphones en tablets. Dat heeft de Italiaanse concurrentieautoriteit (AGCM) donderdag bekendgemaakt. -
Mijnenergie
Hoeveel meer betaal je vandaag voor een vast tarief dan vóór de energiecrisis?
In 2022 bereikten de energieprijzen een recordniveau. De consument kon toen een tijdlang enkel nog voor een variabel tarief opteren. Ondertussen bieden vier energieleveranciers opnieuw een vast tarief aan. Maar waar bevinden de prijzen hiervan zich ten opzichte van de - stabiele - energiemarkt die we voor de crisis kenden? En zijn er grote verschillen van leverancier tot leverancier? Mijnenergie.be overloopt de cijfers. -
Mijntelco
Tweede prijsverhoging voor Telenet in één jaar tijd: dit zijn alternatieven voor een lagere telecomfactuur
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer