Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Waarom is het internet in je huis (soms) zo slecht? Dit zeggen de providers zelf

We zitten in ons kot, we doen aan thuiswerk met Zoomsessies en Teammeetings. We netflixen en bingewatchen de nieuwste series via Streamz. We bellen mobiel met oma en opa. En – ook dàt – we vloeken omdat we vinden dat de data op onze smartphone, tablet of laptop te traag binnenkomen, of omdat we niet altijd een vlot signaal hebben op onze apparaten. Hoe komt het dat we niet overal even goed bereikbaar zijn? En vooral: wat doe je eraan? We vroegen aan de grootste gsm-operatoren.

20 reacties

 • Jean Van den Bosch

  2 weken geleden
  Ik heb gewoon 2 devolo's geplaatst, gewoon 1 beneden in het stopcontact en de andere op de 1ste verdiepng ook in een stopcontact. Heb nu probleemloos TV en draadloos internet beneden en boven.
 • Pieter Verhulst

  2 weken geleden
  Tip. Koop zelf een draadloze router. Veel beter bereik dan de bron van de provider. 100 euro en al 8 jaar plezier van. Gewoon centraal in woning, zelfs deftig bereik 30 meter verder in tuin. En 8 jaar oud he, dus geen nieuw model.
 • Piet Uytebroeck

  2 weken geleden
  Je betaalt inderdaad voor een bepaalde "snelheid" en wanneer je die absoluut niet haalt (1/3 ervan) zeggen ze dat dat binnen de tolerantie valt...
 • André Van Laethem

  2 weken geleden
  @jean-claude Can Meirhaege. Jij weet blijkbaar niet waarover het gaat. Probleem met wifi is niet per definitie bij de klant. Verdiep U wat meer in de materie van protocollen en voortplanting van golven in coaxiale lijnen. De burger mag daar zelf niets aan doen. Het is veel gemakkelijker te zeggen dat het bij de klant is. Pakt niet bij elke klant. Geloof me. Veel mensen hebben gelijk.
 • Maria Van Royen

  2 weken geleden
  Raar artikel, want de pointe ontbreekt. Zoals door anderen al vermeld, wordt internet in huis vooral voorzien via VASTE lijn en vervolgens Wifi. (Meshed) wifi extenders kunnen dan in de woning een kwalitatief network maken. G3? G4? Het is miz 3G en 4G. 5G wordt uitgerold... beetje opzoekwerk kan soms geen kwaad.
 1. Smart-tv kopen? Alles wat je moet weten wanneer je een nieuwe slimme televisie in huis wil halen
  PREMIUM
  iHLN

  Smart-tv kopen? Alles wat je moet weten wanneer je een nieuwe slimme televisie in huis wil halen

  Nu de dagen korter worden, we meer thuisblijven en Telenet het analoge televisiesignaal afbouwt, is het misschien tijd om je oude beeldbuis te vervangen door een smart-tv, een toestel met internetverbinding zodat je toegang hebt tot allerlei apps en streamingdiensten. Hoe weet je welk toestel geschikt is voor jou? Wat betekenen afkortingen als 4K, OLED en QLED? En vooral: wat mag dat kosten? Onze techexpert legt uit waar je allemaal moet op letten als je een smart tv wil kopen.
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"
  Play

  Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"

iHLN