Heel wat tegenstanders demonstreerden voor het gebouw in Washington DC.
Volledig scherm
Heel wat tegenstanders demonstreerden voor het gebouw in Washington DC. © AFP

VS schrappen netneutraliteit

De Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC) trekt de regelgeving in die zogenoemde netneutraliteit moest garanderen. Dat betekent onder meer dat providers in het land straks zelf mogen bepalen wie wat kan zien op internet en bepaalde diensten voorrang kunnen geven.

18 reacties

 • Yvan Lissens

  4 jaar geleden
  Meer dan 80% van de Amerikanen was tegen de afschaffing van netneutraliteit en toch heeft Pai het er doorgeperst. Ajit Pai is de grote "winnaar" in heel dit verhaal. Als oud-werknemer van Verizon doet hij net wat zijn ex-werkgever wilde, een Internet met twee snelheden. Wees maar zeker dat Pai nooit om een job zal moeten smeken en het loon zal meer dan riant zijn.
 • Dirk Landuyt

  4 jaar geleden
  Gino, dan gaan we hier niet veel meer over houden om te consumeren ze
 • Roland Louf

  4 jaar geleden
  VS soms mijlen voorop maar op veel cruciale vlakken een ontwikkelingsland is het land van de verkeerde Dromen
 • Gino Denil

  4 jaar geleden
  Misschien moeten wij onze consumptieneutraliteit schrappen. En de producten van regimes die ongelijkheid en onrechtvaardigheid in het vaandel dragen voortaan weren.
 • Raphael Kerser

  4 jaar geleden
  @Miranda dit is absoluut niet vanzelfsprekend in de VS, op veel plaatsen heb je niet eens een keuze en is er slechts 1 ISP aanwezig voor je omgeving. En in de gevallen waar er meerdere zijn is het kiezen tussen de dure grote naam (bv Verizon) die te veel vraagt voor wat je krijgt of een kleine onbekende die goedko(o)p(er) is maar ook veel trager en vaak gewoon slecht werkt. Het is daar absoluut niet zoals hier, hopelijk breidt Google Fiber zo snel mogelijk uit.
 1. RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzatte en hysterische wezens?”
  TV

  RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzat­te en hysteri­sche wezens?”

  Een droogeerlijke komedie over het leven van drie vriendinnen boven de dertig met Frances Lefebure als de losgeslagen kapitein van dit ambitieuze relaas vol schuine opmerkingen en bekende koppen. ‘F*** you very, very much’, is hier niet om onopgemerkt aan u voorbij te gaan. Maar of u deze kolderieke reeks op Streamz ook moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.

iHLN