Deelnemers aan de 20 kilometer van Brussel moesten afgelopen weekend hun ‘coronapas’ laten zien.
Volledig scherm
Deelnemers aan de 20 kilometer van Brussel moesten afgelopen weekend hun ‘coronapas’ laten zien. © Photo News

Vooral tieners worstelen met de Covidsafe-app

Nu de deur openstaat voor een ruimer gebruik van de coronapas, zal iedereen vaker zijn Covidsafe-app nodig hebben. Maar is iedereen mee? Inloggen is voor min-18 jarigen ingewikkeld, voor ouderen en kansarmen speelt de digitale drempel, schrijft De Morgen vandaag.

 1. ONZE OPINIE. De coronapas zal verre van iedereen overtuigen, maar in Brussel zijn de andere opties stilaan op
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. De coronapas zal verre van iedereen overtuigen, maar in Brussel zijn de andere opties stilaan op

  “We gaan de coronapas alleen uitbreiden als de epidemiologische situatie in de hoofdstad serieus verslechtert.” Aan het woord: de Brusselse minister van Gezondheid Alain Maron (Ecolo). Nu dachten we dinsdagavond even dat de Brusselse regering eens daadkrachtig ging optreden, toen bekend raakte dat het Covid Safe Ticket er weldra zou uitgebreid worden naar de horeca. Niet dus, een dag later is het aarzelende slakkengangetje terug: tegen 30 september gaan ze daar in Brussel eens over beslissen. Eerst moet het ontsporen - dat we daar zelf niet aan gedacht hebben.
 2. Patrick wil coronacertificaat downloaden via itsme en ontdekt ... gegevens van naamgenoot: “Gevolg van technische fout bij bank”
  PREMIUM
  Oostende

  Patrick wil coronacer­ti­fi­caat downloaden via itsme en ontdekt ... gegevens van naamgenoot: “Gevolg van technische fout bij bank”

  De populaire inlogapp itsme wordt dezer dagen druk gebruikt om een coronacertificaat te downloaden. Ook Patrick De Bouw (64) uit Oostende maakte vorige week een account aan om zo zijn COVID Safe Ticket te kunnen gebruiken. Dat lukte echter niet. Wat hij wel kon zien waren alle persoonlijke gegevens van een naamgenoot die op dezelfde dag geboren werd. Een technische fout bij ING blijkt de oorzaak te zijn.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).

iHLN