Lotus Notes van IBM
Volledig scherm
Lotus Notes van IBM © RV

Voor Europa cruciale Ierse datawaakhond gebruikt stokoude Lotus Notes-software

De Ierse autoriteit voor de bescherming van persoonsgegevens DPC ligt onder vuur omdat ze gebruik maakt van sterk verouderde software. Dat blijkt uit interne documenten die zijn opgevraagd door de Ierse privacy-actiegroep ICCL. De verouderde systemen roepen vragen op over de effectiviteit van de datawaakhond, die vaak de leiding heeft in Europese privacyonderzoeken.

3 reacties

 • Tom Van Aken

  2 weken geleden
  Toch enige nuance: ook al spreken veel mensen nog over 'Lotus Notes', is dit niet noodzakelijk de verouderde software die velen denken. De software is in 2018 van IBM overgenomen door HCL en elk jaar worden er nog steeds nieuwe versies uitgebracht met moderne beveiligingstechnieken. Als men de laatste versie gebruikt, is alles best in orde en is dit veel heisa voor niets.
 • Ronny Biesen

  2 weken geleden
  De vraag is waar al dat geld naartoe gegaan is dat mensen moeten betalen, de zogenaamde belastingen. Het gaat niet naar werknemers, die moeten met stokoud materiaal werken. Maar waar dan naartoe? En steeds is er geld tekort?
 • Gert Veer

  2 weken geleden
  Ierland heeft waarschijnlijk nooit genoeg EU-geld gekregen om de software van de overheid te actualiseren. Allicht daarom is Ierland ook al jaren de bakermat van grote bedrijven om er hun woekerwinsten aan quasi onbestaande belastingtarieven wit te wassen. Het is duidelijk dat er daar wat schort, en niet alleen op ethisch vlak.
 1. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie

 2. Piloot spot UFO, luchtvaartmaatschappij verwijst naar FBI
  Play

  Piloot spot UFO, luchtvaart­maat­schap­pij verwijst naar FBI

iHLN