UNKNOWN
Volledig scherm
© UNKNOWN

Virus op NU.nl lijkt werk van Russische crimineel

Het lijkt erop dat de virusaanval op de Nederlandse nieuwssite NU.nl een gerichte actie van Russische criminelen was. Voor de aanval maakten die een nieuw virus dat computers zou inlijven bij een groter netwerk, een zogenaamd botnet. Botnets worden onder meer gebruikt om spam te versturen via besmette pc's. Het gebruikte virus bleek echter mankementen te vertonen, en deed zijn werk slechts op een enkele computer.

 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 2. Amazon wint zaak voor EU-Gerecht tegen belastingbeslissing van Commissie: 250 miljoen euro ‘achterstallige belasting’ geschrapt

  Amazon wint zaak voor EU-Ge­recht tegen belasting­be­slis­sing van Commissie: 250 miljoen euro ‘achter­stal­li­ge belasting’ geschrapt

  ’s Werelds grootste onlinehandelaar Amazon heeft niet van ongeoorloofde belastingvoordelen in Luxemburg geprofiteerd. Dat heeft het Gerecht van de Europese Unie geoordeeld. De Europese Commissie heeft in 2017 de Luxemburgse regering ten onrechte opgedragen 250 miljoen euro ‘achterstallige belasting’ plus rente te vorderen van Amazon, aldus de rechters.
 1. Eendjes springen uit nest de wijde wereld in
  Play

  Eendjes springen uit nest de wijde wereld in

 2. Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek
  Play

  Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek

iHLN