Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Shutterstock

Vier op de vijf Belgen al geconfronteerd met phishing

Vier op de vijf Belgen zijn al in aanraking gekomen met phishing. Dat meldt consumentenorganisatie Test Aankoop dinsdag op basis van een enquête bij 1.300 Belgen. Test Aankoop roept de banken op om het probleem samen aan te pakken.

4 reacties

 • Kenny Brusseel

  3 weken geleden
  Ik krijg alle dagen phishingmails over anti norton zogezegd is mijn abonnement verlopen is iktrap daar grwoon niet in, ik versta het niet hoe de mensen er intrap
 • rudy verstraten

  3 weken geleden
  hier juist hetzelfde in blankenberge bij politie kunnen niks aan doen,parket moet ingeschakelt worden en veel tatata Je moet zelf uitzoeken welk telefoonnummer van wie is Ze hebben liever dat je recht in eigen handen neem ten ruzie gaat maken ,dan kunnen ze je snel boete geven waarom zeggen en schrijven ze dan dat je het moet aangeven
 • rudy verstraten

  3 weken geleden
  hetzelfde bij mij hier in blankenberge bij de politie,daar kan ik niks aan doen het parket moet aangesproken worden,je moet zelf uitzoeken van wie telefoonnummer is
 • nicole desseyn

  3 weken geleden
  Krijgen zelfs berichten van banken waar we nog nooit klant zijn geweest om een nieuwe bankkaart of kaartlezer aan te vragen!deze verwittigd antwoord we kunnen daar niets aan doen!
 1. Dankzij de tips van Jean-Baptiste (23) herken je phishing sneller: “Is de toon dwingend en moet je dringend iets doen? Dat is teken aan de wand”
  PREMIUM
  harelbeke

  Dankzij de tips van Jean-Baptiste (23) herken je phishing sneller: “Is de toon dwingend en moet je dringend iets doen? Dat is teken aan de wand”

  Zijn oma en opa die hem nu en dan mailtjes toonden met de vraag ‘of het kwaad kon dat ze op die link klikten’. Het inspireerde Jean-Baptiste Platteau (23) uit Hulste om een gids te schrijven over phishing, een vorm van internetfraude waarbij criminelen gegevens en geld proberen te stelen. Jean-Baptiste geeft enkele heel eenvoudige, gouden tips om niet in de val te lopen.