Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Vertrouwen van Belgen in internet en sociale media op historisch dieptepunt

Belgen hebben steeds minder vertrouwen in het internet en in sociale media als informatiebronnen. Dat blijkt uit een nieuwe Eurobarometer. Vorige zomer had 40% van de Belgen die in het kader van de enquête ondervraagd werden nog vertrouwen in het internet en 24% in sociale media, maar nu is dat gezakt naar respectievelijk 31% en 10%.

9 reacties

 • P V L

  1 maand geleden
  Ik denk eerder dat er vooral weinig vertrouwen is in de gefilterde media net zoals men deze de bevolking in China toont!
 • Max Jacobs

  1 maand geleden
  Bij gebrek aan kennis gebrek aan vertrouwen...
 • MARC POELMAN

  1 maand geleden
  Je zou voor minder wantrouwen hebben: desinformatie, pesten phishing, manipulatie, fraude, oplichting ...
 • Patrick Verbelen

  1 maand geleden
  Maar gelukkig bestaat sociale media nog, anders was de manipulatie en de leugens niet meer te overzien. De huidige media is meer bedoeld om politiekers de kans te geven zich er uit te zeveren als er voor de honderdste keer wat misloopt, mooi voorbeeld is "Beke"
 • piet devlieger

  1 maand geleden
  Ik heb vooral weinig vertrouwen in de gewone media die door hun eigenaars voorgeschreven worden wat en hoe ze moeten ze moeten schrijven.
 1. 8,4 miljard gehackte paswoorden online gesmeten: zo kan je checken of jouw gegevens gelekt zijn
  14

  8,4 miljard gehackte paswoorden online gesmeten: zo kan je checken of jouw gegevens gelekt zijn

  De grootste verzameling van gehackte paswoorden ooit is gelekt op een forum dat populair is bij hackers. Het gaat om een txt-bestand van 100GB met maar liefst 8,4 miljard wachtwoorden, die vermoedelijk gehaald zijn uit vroegere gegevenslekken. Dat zijn dus meer paswoorden dan de 7,87 miljard mensen op onze planeet. De gelekte data kunnen privé-inloggegevens bevatten voor Gmail, Facebook, Apple en nog vele andere applicaties.

iHLN