Beeld ter illustratie. Online les via Smartschool tijdens de coronalockdown in 2020.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. Online les via Smartschool tijdens de coronalockdown in 2020. © Photo News

Verschillende scholen naar politie na hype met 'rankings' op TikTok: Smartschool maakt profielfoto's onzichtbaar voor leerlingen

Verschillende middelbare scholen hebben gemerkt dat foto's van leerlingen op het onderwijsplatform Smartschool worden misbruikt voor misplaatste filmpjes op TikTok. Smartschool maakt de profielfoto's daarom nu onzichtbaar voor andere leerlingen.

  1. Smartschool grijpt in na kritiek: geen melding meer voor ouders na elke toets

    Smart­school grijpt in na kritiek: geen melding meer voor ouders na elke toets

    Smartschool zal niet meer na elke toets een melding van het resultaat naar de ouders sturen. Dat schrijft ‘Het Nieuwsblad’. Het softwarepakket kreeg veel kritiek van ouders wegens de constante infostroom, die ook in het weekend doorliep. Smartschool grijpt nu dus in. Scholen kunnen voortaan kiezen wanneer ze een bericht sturen. “Een goede zaak om ouders én leerlingen wat rust te gunnen”, zegt pedagoog Pedro De Bruyckere in “Het Nieuwsblad”.
  2. Blauw vinkje keert eind november nog niet terug op Twitter, zegt Elon Musk

    Blauw vinkje keert eind november nog niet terug op Twitter, zegt Elon Musk

    Twitter Blue komt waarschijnlijk toch nog niet terug eind deze maand. Twitter-eigenaar Elon Musk zei in de nacht van maandag op dinsdag in een tweet dat de dienst, waarbij betalende gebruikers een blauw vinkje kregen, pas weer gelanceerd wordt wanneer er genoeg zekerheid is dat mensen bekendheden en bedrijven niet na kunnen doen als ze het vinkje kunnen kopen. Musk zei ook dat organisaties waarschijnlijk een ander kleur vinkje krijgen dan individuen.