AP
Volledig scherm
© AP

Vaticaan plukte bio's nieuwe kardinalen van Wikipedia

De vrijdag door de persdienst van het Vaticaan aan journalisten gegeven 'niet officiële biografieën' van de 22 nieuwe kardinalen zijn geïnspireerd door internetencyclopedie Wikipedia, meldt een website aanleunend bij het Vaticaan.

  1. “Medewerkers Facebook Marketplace lazen privéberichten van gebruikers”

    “Medewer­kers Facebook Marketpla­ce lazen privébe­rich­ten van gebruikers”

    Facebook Marketplace, de zoekertjespagina van de socialemediagigant die gebruikers spullen laat kopen en verkopen in hun eigen buurt, is een groot succes. Wereldwijd maken meer dan een miljard mensen gebruik van de dienst, die volgens het bedrijf een van hun meest veelbelovende inkomstenbronnen is. Maar uit onderzoek van de Amerikaanse onafhankelijke site ProPublica, blijkt dat de dienst helemaal niet zo goed beveiligd is als Facebook doet uitschijnen. Daarnaast hadden medewerkers van een extern bedrijf lange tijd ongelimiteerde toegang tot de Messengerberichten van Marketplace-gebruikers.
  2. Facebook creëert komende vijf jaar 10.000 banen in Europese Unie

    Facebook creëert komende vijf jaar 10.000 banen in Europese Unie

    Socialenetwerksite Facebook wil in de komende vijf jaar 10.000 banen voor hoogopgeleide profielen creëren in de Europese Unie, om de virtuele wereld ‘metaverse’ te creëren. Dat heeft topmanager van Facebook Nick Clegg aangekondigd in een blogpost. "Deze investering is een teken van vertrouwen in de sterke Europese techindustrie en het potentieel van Europese techtalenten", schreef de voormalige Britse vicepremier.