Als Jason Citron (36) binnenkort, zoals verwacht, zijn chatdienst Discord verkoopt aan Microsoft, wordt de computernerd op slag dollarmiljardair.
Volledig scherm
PREMIUM
Als Jason Citron (36) binnenkort, zoals verwacht, zijn chatdienst Discord verkoopt aan Microsoft, wordt de computernerd op slag dollarmiljardair. © Getty Images for TechCrunch

Van zijn ouders mocht hij gamen zo lang hij wou. En nu is Jason Citron (36, CEO Discord) dollarmiljonair en bijna miljardair

Fervent gamer vanaf zijn vijfde, zijn eerste videospel geprogrammeerd als jonge tiener, dollarmiljonair halfweg de twintig en nu, op zijn 36ste, bijna miljardair. Dat is, in een notendop, het verhaal van Jason Citron. De CEO van Discord staat op het punt om zijn populaire chatdienst voor 10 miljard dollar (8,45 miljard euro) te verkopen aan Microsoft. Portret van een mysterieuze nerd.

8 reacties

 • Guy Stanbel

  1 jaar geleden
  Succesverhalen zijn uitschieters, alsof iedereen die voetbalt in de nationale ploeg zou belanden.
 • Jos Henri

  1 jaar geleden
  Hij is niet rijk geworden door te gamen, maar door games te programmeren. Een serieus verschil.
 • Mark Smeyers

  1 jaar geleden
  En dit is één op de hoeveel miljoen die zover geraakt is? Mooi voor hem, en alle lof, maar 'zoveel spelen als je wilt' zal voor zowat iedere andere tiener alleen maar problemen geven vroeg of laat.
 • Stefaan Baert

  1 jaar geleden
  Hij is op tijd gestopt met gamen. Dat is het.
 • Andy Van de velde

  1 jaar geleden
  Dus als ik er mag vanuitgaan zijn onze kinderen binnen 20 jaar miljardair.... allee goede vooruitzichten dan!
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 1. Amazon in een klap enkele miljarden dollar armer na teleurstellende kwartaalresultaten

  Amazon in een klap enkele miljarden dollar armer na teleurstel­len­de kwartaalre­sul­ta­ten

  Teleurstellende resultaten van Amazon.com hebben Jeff Bezos in een klap enkele miljarden dollar armer gemaakt. Het bedrijf rapporteerde vandaag een kwartaalverlies en de traagste omzetgroei sinds 2001. Beleggers stuurden het aandeel van Amazon op de beurs in New York pardoes ruim 10 procent lager. Ook andere techbedrijven moesten het ontgelden op de beurzen in New York, waaronder Apple dat eveneens met kwartaalcijfers naar buiten is gekomen.
 2. Nog geen 10 procent van de Belgen gebruikt wachtwoordbeheerder: dit is waarom je er best eentje in gebruik neemt
  7

  Nog geen 10 procent van de Belgen gebruikt wachtwoord­be­heer­der: dit is waarom je er best eentje in gebruik neemt

  Vorig jaar gebruikte slechts 7,9 procent van de Belgen een wachtwoordbeheerder om online accounts te beveiligen. Dat is een app waarin je veilig al je wachtwoorden kan opslaan. Daarentegen zegt 54 procent wachtwoorden te memoriseren. Dat blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau iVox in opdracht van Axa Partners en FINN. Nochtans is het gemakkelijk om een wachtwoordbeheerder te gebruiken. In dit artikel geven we enkele tips om ermee te beginnen.

Tech