De nieuwe eigenaar van Twitter Elon Musk.
Volledig scherm
De nieuwe eigenaar van Twitter Elon Musk. © reuters

Twitterbaas Elon Musk dankt topadvocaat af wegens “onthouden van informatie”

Twitter heeft zijn chef voor juridische zaken Jim Baker de laan uitgestuurd. Dat heeft de nieuwe eigenaar en topman van het socialemediaplatform Elon Musk aangekondigd in een tweet. Er zouden zorgen zijn “over Bakers mogelijke rol bij het onthouden van informatie die van belang is voor het publieke debat”, schreef ‘s werelds rijkste man.

 1. “We hebben hackers gehackt”: Europese en Amerikaanse autoriteiten infiltreren bij cybercriminelen van Hive
  7

  “We hebben hackers gehackt”: Europese en Amerikaan­se autoritei­ten infiltre­ren bij cybercrimi­ne­len van Hive

  De cybercriminelen die verantwoordelijk zouden zijn geweest voor de aanval op winkelketen Mediamarkt kregen een forse klap toegediend na een actie van een internationale coalitie van politiediensten. Onder andere Europol, de FBI en de Duitse federale politie konden na infiltratie de digitale infrastructuur van hackersgroep Hive neerhalen. Daardoor zou zo’n 120 miljoen euro aan ransomwarebetalingen zijn vermeden, melden de autoriteiten donderdagnamiddag.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 1. Twitter herlanceert abonnement voor blauw vinkje: iPhone-gebruikers moeten meer betalen
  5

  Twitter herlan­ceert abonnement voor blauw vinkje: iPhone-gebruikers moeten meer betalen

  Na enkele mislukte pogingen, komt Twitter maandag dan toch met Twitter Blue, zijn nieuwe abonnementsformule en het zogenaamde blauwe vinkje dat de authenticiteit van de abonnee moet bewijzen. Opmerkelijk: de abonnementsformule wordt duurder voor iPhone-gebruikers die via de iOS App Store inschrijven. Zij betalen 11 dollar per maand, de rest 8 dollar. Twitter Blue is voorlopig nog niet beschikbaar in België.