Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Twitter pakt ook haatzaaien op basis van ras en etniciteit aan

Twitter verbiedt vanaf vandaag ook haatzaaien in de vorm van “taal die mensen dehumaniseert op basis van ras, etniciteit en nationaliteit”. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt in een verklaring. Vorig jaar verbood het microblogplatform al haatzaaien op basis van religie of sociale klasse, waar in maart nog leeftijd, handicap en ziekte aan werden toegevoegd.

 1. Dient echtgenote Priscilla vooral om het imago van Mark Zuckerberg op te poetsen? “Hij is een meesterlijke manipulator”
  PREMIUM
  Celebrities

  Dient echtgenote Priscilla vooral om het imago van Mark Zuckerberg op te poetsen? “Hij is een meesterlij­ke manipula­tor”

  Hij staat aangeschreven als kil en berekend, zij als zachtaardig en empatisch, maar velen vragen zich af in hoeverre Mark Zuckerberg (36), de grote baas van Facebook, zijn vrouw en kinderarts Priscilla Chan (35) niet misbruikt om zich een positiever menselijk imago aan te meten. Het boek ‘Facebook. Achter De Schermen’ duikt in de wereld van een van de meest bekende CEO’s ter wereld. “Zuckerberg is altijd handig geweest in het vermommen van zijn werkelijke bedoelingen. Het enige wat hem interesseert, is groei, dominantie van de markt en het nastreven van nog meer enorme winsten.”
 1. "Vind je dat nu echt zo opwindend?": pikante vragen in 'Blijven Slapen'
  Play
  Blijven Slapen

  "Vind je dat nu echt zo opwindend?": pikante vragen in 'Blijven Slapen'

 2. Dit is de oplossing voor wie niet kan wachten tot de cafés openen
  Play

  Dit is de oplossing voor wie niet kan wachten tot de cafés openen

iHLN