screenshot
Volledig scherm
© screenshot

Tientallen Belgen nog altijd gehackt en begluurd via hun eigen camera's

Onveilige aansluitingen van bewakingscamera's maken bedrijven en gezinnen in ons land nog altijd tot een makkelijke prooi voor hackers, die de beelden publiekelijk op het internet gooien. Dat meldt VRT Nieuws. Staatssecretaris voor Fraudebestrijding Philippe De Backer (Open Vld) reageert ontstemd. Hij roept slachtoffers van camerahacking op klacht in te dienen bij de Privacycommissie en de Federal Computer Crime Unit (FCCU).

 1. DIGIMETER. Jongeren scrollen tot 80 minuten per dag door TikTok (en worden daar eigenlijk zelf ook gek van)

  DIGIMETER. Jongeren scrollen tot 80 minuten per dag door TikTok (en worden daar eigenlijk zelf ook gek van)

  Sociale mediaplatformen als TikTok en BeReal nemen steeds vaker de plaats in van Meta in de digitale wereld van de jonge Vlamingen. En ze gebruiken TikTok zéér intensief, zo blijkt donderdag uit de Digimeter van onderzoekscentrum imec, dat de digitale gewoontes van de Vlaming bestudeert. Dat gaat gepaard met een bijzondere haat-liefdeverhouding: hoe meer tijd jongeren spenderen op Tiktok, hoe meer ze het gevoel hebben dat ze afhankelijk raken van de app. Ook meer algemeen voelen veel Vlamingen zich ‘smartphone-afhankelijk’.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 1. Slechte wifiverbinding? Dit apparaat maakt er komaf mee
  Mijntelco

  Slechte wifiverbin­ding? Dit apparaat maakt er komaf mee

  Niets zo vervelend als een slechte wifiverbinding in huis. Sputterend thuisinternet kan aan veel factoren te wijten zijn, maar een vaak voorkomende oorzaak is gewoon de plek waar je je in huis bevindt. Op sommige plaatsen in je woning kan het internetsignaal namelijk maar moeilijk doordringen, wat een goede verbinding belemmert. Daar bestaat gelukkig een oplossing voor, in de vorm van een wifi-repeater. Mijntelco.be zoomt dieper op dit handige apparaat in.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.