Steeds meer Nederlanders haken af op Facebook omdat ze het platform niet meer vertrouwen. Dit blijkt uit de Newcom VertrouwensMonitor 2018.
Volledig scherm
Steeds meer Nederlanders haken af op Facebook omdat ze het platform niet meer vertrouwen. Dit blijkt uit de Newcom VertrouwensMonitor 2018. © ANP XTRA

Steeds meer Nederlanders haken af op Facebook omdat ze platform niet vertrouwen

Social MediaSteeds meer Nederlanders haken af op Facebook omdat ze het platform niet meer vertrouwen. Dit blijkt uit de Newcom VertrouwensMonitor 2018.

5 reacties

 • Peter Buyck

  4 jaar geleden
  Ik wil er ook vanaf... maar hélaas zitten te veel belangengroepen op dit platform. Denk aan bvb je studiegroep, je sportclub, de reisclub, ... Ik wil er zo snel mogelijk van af... enerzijds de stalkers die men reclame noemt... anderzijds de schandpaalrechters.
 • Rania Desaegher

  4 jaar geleden
  Ik zat nog nooit op facebook, wie bepaalt trouwens wat daar gecensureerd wordt en wat niet, maar of de andere media dan betrouwbaarder zijn , daar heb ik toch ook sterk mijn twijfels bij. Het beste wat men kan doen is media van verschillende strekkingen raadplegen.
 • Mohamed Kabbal

  4 jaar geleden
  Gelijk hebben ze.
 • Marc Haaren

  4 jaar geleden
  Mensen haken af op Facebook omdat ze die zever en 'verplichting' kotsbeu worden.
 • Juliaan Van Reeth

  4 jaar geleden
  Gelijk hebben ze, die Nederlanders. Ik vind het trouwens merkwaardig dat de geschreven pers de lezers nog steeds uitnodigt om te communiceren via FB, Twitter en/of Instagram. Dat bezorgt deze kanalen (onterecht) een zeker prestige inzake veiligheid en betrouwbaarheid. En de naieve lezer trapt gemakkelijk in die val, dikwijls met nare gevolgen. Privacy? Vergeet het ...