Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Thinkstock

Steeds meer meldingen en klachten over gegevenslekken

De Belg is zich steeds meer bewust van zijn privacy en het recht op gegevensbescherming. Dat blijkt uit het stijgend aantal klachten en meldingen bij de Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA), de Belgische privacywaakhond.

 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Gratis surfen op de openbare wifi: deze risico’s loop je
  Mijntelco

  Gratis surfen op de openbare wifi: deze risico’s loop je

  Op straat, op café of tijdens een tussenstop met de wagen: overal kom je wel een openbaar wifinetwerk tegen. Handig als je snel even de mails wil checken, zeker omdat je op die manier mobiele data bespaart. Maar helemaal zonder gevaar is het niet. Hackers kunnen namelijk gebruik maken van het netwerk om je gegevens te stelen. Mijntelco.be zoekt de gevaren uit en lijst de goedkoopste mobiele abonnementen met veel data op – het ideale, veilige alternatief.