Foto van een Starlink-satellietentreintje.
Volledig scherm
Foto van een Starlink-satellietentreintje. © AFP

SpaceX maakt Starlink-satellietinternet beperkt beschikbaar voor België

De Starlink-satellietinternetdienst van het Amerikaanse SpaceX is nu ook gedeeltelijk beschikbaar voor België. Dat is te lezen in een mail die Starlink naar klanten gestuurd heeft, meldt technologiewebsite Tweakers. Voorlopig is er nog geen dekking in heel België. De dienst wordt de komende tijd uitgebreid. 

7 reacties

 • Yves Pinoy

  1 jaar geleden
  Starling is niet voor een gewone gebruiker. Ik betaal per maand 135 € bij mijn provider, alles inclusief echter zonder extra-televisieaanbiedingen, zoals streaming. Mijn mails vertrekken en wat kan het me schelen dat die anderhalve seconde later in Brussel terecht komt dan die met een Starling. Bovendien is bijna heel Vlaanderen bekabeld en binnenkort met glasvezelkabels die ook een aardige snelheid haalt. Ik stel me trouwens de vraag of Elon Musk met zijn SpaceX zomaar kan doen wat hij wilt?
 • Johan commère

  1 jaar geleden
  Straks moet een mens 2 jobs uitoefenen en voltijds om nog elektriciteit - gas - water , tv - internet - telefoon , en alle bijkomende extra belastingen te kunnen betalen als hij nog een boterham met kaas wilt eten ook !
 • Jozef Vermeulen

  1 jaar geleden
  Dit is goed voor afgelegen gebieden, die heb je amper in België. Trouwens, de BTW is 15%, dus zijn ze gevestigd in Luxemburg. Hoe zit dat dan met de helpdesk? Enkel Franstalig neem ik aan.
 • bart vansteenkiste

  1 jaar geleden
  50 en 150Mbit/s en dat is het ? en wat moet dat kosten !! ik heb constante snelheden van 1gb , minimum heb ik 850 a 900 MBit/s , u mag uwe rommel houden.
 • Jozef Vermeulen

  1 jaar geleden
  Dat ‘satelliettreintje’ zie je enkel op een paar dagen na de lancering van de satellieten.
 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?