De Brits-Amerikaanse softwarepionier John McAfee op archiefbeeld.
Volledig scherm
De Brits-Amerikaanse softwarepionier John McAfee op archiefbeeld. © AP

Softwarepionier John McAfee opgepakt voor belastingontduiking

De Brits-Amerikaanse softwarepionier John McAfee is in Spanje gearresteerd voor belastingontduiking. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie bekendgemaakt.

 1. Losgeslagen presidentskandidaat John McAfee (73) op de vlucht met ex-prostituee: "De CIA zit mij op de hielen”
  PREMIUM

  Losgesla­gen presidents­kan­di­daat John McAfee (73) op de vlucht met ex-prostituee: "De CIA zit mij op de hielen”

  Tussen alle presidentskandidaten die in de VS als paddenstoelen uit de grond schieten, zit er één die nog meer rare stippen heeft dan Donald Trump: John McAfee (73), de man van de antivirus-software met zijn naam. Hij woont niet eens in de States, want hij is al maanden op de vlucht. De CIA wil hem oppakken en monddood maken, zegt hij, maar dat moet u niet per se geloven. De zwaar paranoïde McAfee is al lang van het padje af. Hollywood maakt een film over hem, met cocaïne, tienerhoertjes, wapengeweld én Michael Keaton in de hoofdrollen.
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).