Simpel trucje om je wifi te boosten: blikje (bier)

Video Vind jij je wifisignaal in huis te zwak? Er bestaat een simpel trucje om het te boosten. En het is nog lekker ook!

 1. Met de nieuwe functie van Google Maps kan je drukke buurten vermijden
  2

  Met de nieuwe functie van Google Maps kan je drukke buurten vermijden

  De technologiegigant Google zal allerlei nieuwe functies toevoegen aan Google Maps, de online kaartendienst waarmee gebruikers geografische locaties kunnen opzoeken. Een van de nieuwe functies, ‘Area Busyness’, maakt het mogelijk om na te gaan hoe druk het in bepaalde buurten is. De nieuwe tool zal voor de feestdagen wereldwijd beschikbaar zijn op Android- en iOS-toestellen. Zo zullen kerstshoppers bijvoorbeeld kunnen checken hoe druk het is in bepaalde winkelstraten.
 2. Naar deze YouTube-video's keken Belgen het vaakst in 2021
  Play
  iHLN

  Naar deze YouTube-vi­deo's keken Belgen het vaakst in 2021

  Celine & Michiel maakten de meest trending video van 2021 op videoplatform YouTube, blijkt uit een lijst van Google. ‘Het VACCIN lied’, een parodie op ‘Head & Heart’ van Joel Corry en MNEK, deed het daarmee beter dan onder andere een samenvatting van de achtste finale tussen Frankrijk en Zwitserland op het EK voetbal en een video ter afscheid van YouTuber Kastiop. Ook maakte Google een lijst van de meest populaire muziekvideo’s op YouTube in België dit jaar.
 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Schermtijd bij kinderen bijna verdubbeld tijdens coronapandemie
  2

  Schermtijd bij kinderen bijna verdubbeld tijdens coronapan­de­mie

  Volgens een nieuwe studie van de Universiteit van Californië spenderen kinderen maar liefst acht uur per dag voor een scherm, in vergelijking met vier uur voor de coronapandemie. Daarbij gaat het vooral om vrijetijdsactiviteiten, zoals streamen, gamen, berichten sturen, surfen enzovoort. Tijd die tieners bijvoorbeeld aan online lessen spenderen, hoort daar niet bij. “Een langere schermtijd wordt gelinkt aan een slechtere mentale gezondheid en meer stress bij tieners”, aldus de Amerikaanse dokter en auteur van de studie Jason Nagata.

iHLN