Volledig scherm
© UNKNOWN

Saoedi-Arabië vindt .gay-extensie "beledigend"

Saoedi-Arabië heeft een officieel bezwaar ingediend tegen de registratie van de nieuwe internetdomeinnaam .gay. Die zou namelijk "beledigend" zijn voor bepaalde culturen en samenlevingen. De klacht werd ingediend bij de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), de organisatie die wereldwijd verantwoordelijk is voor onder andere het toewijzen van domeinnamen en het registreren van internetadressen.

 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. Amerikaanse staten slepen Google voor de rechter vanwege ‘illegale deal met Facebook’ en misbruik van de dominante marktpositie

  Amerikaan­se staten slepen Google voor de rechter vanwege ‘illegale deal met Facebook’ en misbruik van de dominante marktposi­tie

  De juridische problemen van technologiebedrijf Google in de Verenigde Staten worden nog groter: 38 Democratische en Republikeinse staten hebben het bedrijf donderdag aangeklaagd voor misbruik van de dominante positie in de internetzoekmarkt. Woensdag sleepten 10 staten Google ook al voor de rechter vanwege vermeend machtsmisbruik met zijn reclamediensten. Google ging volgens de beschuldiging zijn boekje te buiten in een verregaande samenwerkingsdeal met Facebook.
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"
  Play

  Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"

iHLN