Logootjes van Snapchat.
Volledig scherm
Logootjes van Snapchat. © AFP

Ruim een vijfde meer gebruikers voor Snapchat

Snapchat heeft er in het eerste kwartaal van dit jaar 22 procent meer gebruikers ten opzichte van een jaar eerder. Moederbedrijf Snap profiteerde daarbij toegenomen interesse van adverteerders in de app. Daardoor steeg de omzet nog sterker.

 1. Omzetgroei Facebook-moederbedrijf Meta traagste in tien jaar en winst daalt 21 procent ten opzichte van vorig jaar
  social media

  Omzetgroei Fa­cebook-moederbe­drijf Meta traagste in tien jaar en winst daalt 21 procent ten opzichte van vorig jaar

  Meta, het moederbedrijf van Facebook, WhatsApp en Instagram, bereikte dagelijks 2,87 miljard gebruikers op alle apps in het eerste kwartaal van 2022. Dat is zes procent meer dan een jaar eerder. De omzet groeide naar 27,91 miljard dollar of omgerekend 26,43 miljard euro in het kwartaal dat eindigde op 31 maart 2022. Dat is minder dan analisten verwachtten, maar een groei van zeven procent ten opzichte van 2021. De netto-inkomsten daalden met 21 procent ten opzichte van vorig jaar.
 2. Twitter test tweets voor een kleiner bereik met Circle-functie

  Twitter test tweets voor een kleiner bereik met Cir­cle-func­tie

  Twitter test een innovatie die een basisprincipe van de dienst ondermijnt: met de Circle-functie kunnen tweets alleen in een kleinere kring worden gedeeld. “Niet elke tweet is voor iedereen bedoeld”, rechtvaardigde Twitter dinsdag het voorstel. Twitter Circle maakt het gemakkelijker om vertrouwelijke gesprekken te voeren en nauwere banden op te bouwen met een kleine groep. Er kunnen maximaal 150 gebruikers aan een ‘kring’ worden toegevoegd.

Tech