Mark Zuckerberg, de CEO van Facebook-moederbedrijf Meta.
Volledig scherm
Mark Zuckerberg, de CEO van Facebook-moederbedrijf Meta. © Meta, via Reuters

Rohingya-vluchtelingen eisen 150 miljard dollar van Facebook-moederbedrijf Meta

Rohingya-vluchtelingen in Myanmar hebben twee rechtszaken aangespannen tegen Meta voor de rol van Facebook-algoritmes in de verspreiding van haatberichten over Rohingya en omdat het bedrijf berichten die opriepen tot geweld tegen Rohingya niet of te laat offline haalde.

 1. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Voormalige Myanmarese regeringsleider Aung San Suu Kyi door junta veroordeeld tot 4 jaar cel, EU veroordeelt “politiek gemotiveerd” vonnis

  Voormalige Myanmarese regerings­lei­der Aung San Suu Kyi door junta veroor­deeld tot 4 jaar cel, EU veroor­deelt “politiek gemoti­veerd” vonnis

  Aung San Suu Kyi, Nobelprijswinnares en de vroegere regeringsleidster in het Aziatische Myanmar, is maandag veroordeeld tot vier jaar cel. Ze werd schuldig bevonden aan het ‘aanzetten tot onrust en het schenden van de coronamaatregelen’ tijdens de kiescampagne van vorig jaar. Ze kreeg twee jaar voor elk van die aanklachten. Dat meldt een woordvoerder van de Myanmarese junta.