Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Regering verplicht Whatsapp en Messenger om gegevens te bewaren

De regering gaat communicatiediensten als Whatsapp, Facebook Messenger of Telegram verplichten 'metadata' van hun gebruikers bij te houden. Het gaat niet om de inhoud van het telecomverkeer, maar wel om wie met wie, wanneer en waar in contact staat. Dat schrijft De Standaard vandaag.

 1. Netflix stijgt op Wall Street na keuze voor deal met Microsoft

  Netflix stijgt op Wall Street na keuze voor deal met Microsoft

  Streamingdienst Netflix is woensdag gestegen op de aandelenbeurs in New York. Het bedrijf kondigde aan voor de aangekondigde goedkopere abonnementsvorm met reclame in zee te gaan met Microsoft. Het techconcern gaat zowel de techniek als de verkoop van advertenties voor zijn rekening nemen. Daardoor kan de dienst sneller van start gaan en dat beviel beleggers wel omdat Netflix dan snel extra inkomsten aan kan boren. Netflix steeg 1,2 procent.
 2. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.