Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © thinkstock

“Regering in contact met ethische hackers om eigen diensten te beveiligen”

De federale regering heeft contacten met ethische hackers om de cybersecurity van de eigen diensten te verzekeren. Dat verklaarde staatssecretaris van Digitalisering Mathieu Michel (MR), in ‘L'Invité’ (RTL-TVi). Michel wilde niet ingaan op vragen of het ook gaat om veroordeelde hackers.

4 reacties

 • emiel wouters

  1 jaar geleden
  Misschien vinden ze dan ook nog de paswoorden van minister Wilfried Martens die 17 jaar na datum (einde tijdperk van de legerdienst) nog altijd in omloop zijn. En dat zou dan toch nogal een affront zijn hé. En enkel maar omdat die mensen die naam en dat paswoord enkel mag gebruikt worden met dat programma. Ja mensen zo denken ze daar nog.
 • Wilm VanRoy

  1 jaar geleden
  Waai. De grootste dieven zitten er al binen.. in de Wetstrraat onder andere. Een goed hangslot met alle bandieten binnen moet zeker helpen de veiligheid van het land te bewaren!
 • Jelle van Elsacker

  1 jaar geleden
  Geen probleem, het voetvolk betaald het wel, maar ssst we mogen voor de rest niets weten natuurlijk.
 • piet devlieger

  1 jaar geleden
  Zijn die ethische hackers ethische hackers ? En als ze het zijn, blijven ze het dan ?
 1. Microsoft steekt miljarden in bedrijf achter populair ChatGPT
  2

  Microsoft steekt miljarden in bedrijf achter populair ChatGPT

  Softwareconcern Microsoft investeert de komende jaren 10 miljard dollar in het bedrijf achter het spraakmakende programma ChatGPT. OpenAI, ook bekend van het vergelijkbare programma Dall-E, heeft het geld en de technische mogelijkheden van Microsoft nodig om de enorme hoeveelheden data aan te kunnen. ChatGPT heeft in korte tijd veel gebruikers getrokken door op basis van kunstmatige intelligentie goed leesbare teksten te produceren.