thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Politie krijgt helft meer meldingen van cyberpesten

Op drie jaar tijd heeft de politie 45 procent meer meldingen van cyberpesten gekregen. Dat blijkt uit cijfers die Franky Demon (Cd&V) opvroeg bij minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA).

 1. Agent probeert uit leven te stappen na pestgedrag in Whatsapp-groepje: "Zelfs als ik ziek thuis zat, bleven ze me pesten"

  Agent probeert uit leven te stappen na pestgedrag in Whats­app-groep­je: "Zelfs als ik ziek thuis zat, bleven ze me pesten"

  Het onderzoek van het parket rond de in opspraak gebrachte WhatsApp-groep van de Antwerpse politie, gaat veel verder dan de racistische en seksistische taal die jarenlang via die chatgroep is gedeeld. Het gaat ook over ongebreidelde pesterijen op de werkvloer, waarvan minstens vijf agenten het slachtoffer werden. Eén van hen kreeg het zo zwaar te verduren dat hij twee keer heeft geprobeerd om zelfmoord te plegen. "Het was zo erg dat ik niet meer wilde leven", getuigt hij.
 2. QVAX-beheerder Frank Robben: “Absolute veiligheid heeft u enkel op het kerkhof”
  7

  Q­VAX-beheerder Frank Robben: “Absolute veiligheid heeft u enkel op het kerkhof”

  Frank Robben, de man achter QVAX.be, heeft zich op ‘De Ochtend’ op Radio 1 verdedigd tegen de kritiek op het dinsdag gestarte platform om vaccinatiereservelijsten aan te leggen. Van wachtrijen is sinds woensdag geen sprake meer. De gegevens die mensen moeten achterlaten - waaronder het rijksregisternummer - staan in “een beveiligde cloud.” Tegelijkerheid stipt hij aan dat “absolute veiligheid enkel op het kerkhof bestaat.”
 1. Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt
  Play

  Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt

 2. Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwagen
  Play

  Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwa­gen

iHLN