Minister van Telecommunicatie Petra De Sutter.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Telecommunicatie Petra De Sutter. © BELGA

Overheid test nu ook cyberhygiëne van bedrijven

Veel bedrijven digitaliseren de werkvloer in sneltempo, maar ze zijn zich volgens de overheid niet genoeg bewust van de risico's die dat met zich meebrengt. Daarom kunnen ze zich nu gratis laten testen op digitale averij. "Met steeds meer telewerkers is dat belangrijker dan ooit", zegt minister Petra De Sutter.

5 reacties

 • Stefaan Vanwijnsberghe

  2 dagen geleden
  Gewoon de sites bezoeken die je voor je werk nodig hebt, en al de rest niet bekijken. En niet klikken op links als je niet weet of ze zeker zijn. Moeilijker dan dit zal het wel niet zijn.
 • Cyriel Claessens

  5 dagen geleden
  Zou het niet beter zijn als de overheden ervoor zorgen dat er iets aan de cybercriminaliteit gedaan wordt dan de bedrijven te vertellen dat ze extra geld moeten uitgeven om zich beter te beveiligen. Het zou mij ook niet verwonderen dat veel bedrijven beter beveiligd zijn dan de overheid zelf.
 • Theo Van Hoof

  5 dagen geleden
  Groen op zijn best. Altijd het opgestoken vingertje en zij, zij alleen verkondigen het ware geloof. Hopelijk in 2024, of vroeger, terug onder de kiesdrempel.
 • Johnny L Verhoeven

  5 dagen geleden
  Met het telewerk zijn de sluizen van werkdruk echt open gegaan. De grens tussen werk en privé is helemaal weg. Het recht om onbereikbaar te zijn, daar zou de overheid werk van moeten maken.
 • Rikkert Biemans

  5 dagen geleden
  Is dit nu echt een taak voor de overheid? Zijn er echt geen nuttiger initiatieven te bedenken? Hiervoor bestaan er tal van gespecialiseerde bedrijven die een jarenlange expertise bezitten in dit vakgebied, zij kunnen de situatie perfect inschatten en evalueren om vervolgens een gepaste oplossing aan te bieden.
 1. 
Tientallen gebruikers klagen Amazon Ring aan nadat hackers hen pesten en bedreigen via smartcamera’s en slimme deurbellen

  Tientallen gebruikers klagen Amazon Ring aan nadat hackers hen pesten via smartcamera’s en slimme deurbellen

  Tientallen gebruikers van Amazon Ring, een fabrikant van smartcamera’s en slimme deurbellen, dienen klacht in tegen het bedrijf nadat hackers de camera’s wisten te kraken en de eigenaars bestookten met bedreigingen, racistische scheldpartijen en afpersing. De slachtoffers beschuldigen Amazon Ring van zwakke beveiligingsmaatregelen, waardoor de hackers hun toestellen konden overnemen.
 1. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw

 2. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

iHLN