Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © REUTERS

Opnieuw privacyschandaal bij Facebook: privéfoto’s van ruim 6 miljoen mensen op straat. Check hier of jij getroffen bent

Facebook laat weten dat er een vervelende bug is opgedoken waardoor de privéfoto’s van zo’n 6,8 miljoen gebruikers mogelijk in handen kwamen van appontwikkelaars op het platform. Tussen 13 en 25 september zijn door de bug mogelijk foto’s van 6,8 miljoen gebruikers gedeeld.

6 reacties

 • Jan Debaecke

  4 jaar geleden
  Aan alle voorgaande reacties ivm privacy: het is niet omdat je iets op facebook zet dat het standaard openbaar is voor de wereld. Je kan foto’s ook enkel zichtbaar maken voor je vrienden of jezelf. Als facebook deze dan door een fout toch verder verspreid is er wel degelijk een inbreuk op de privacy! Als je naar mijn facebook profiel surft en we zijn niet bevriend kan je bijna niets zien, net omdat ik niet wil dat iedereen op de wereld zomaar al mijn foto’s moet kunnen zien.
 • Peeleman Carine

  4 jaar geleden
  Getroffen?!?
 • eric maier

  4 jaar geleden
  privacy schandaal ? Wat mensen zelf posten van foto's is gewoon zelf privacy vrijgeven. Facebook heeft wel de optie het af te schermen, het is nooit helemaal afgeschermd. Afschermen bij facebook is gewoon een laag hekje voor de tuin plaatsen, altijd geweest. instagram enz.. allemaal in hetzelfde bedje ziek, niks is privacy. Met sommige tools haal je gewoon een 1-1 blauwdruk binnen van accounts hun inhoud. Facebook prive foto's posten is voor domoren.
 • Jos Indigne

  4 jaar geleden
  Wat je zelf ooit gepost hebt kan toch geen schending van de privacy zijn , ik ga niet kijken en is er iets van mij tussen ja dan is het maar zo , Facebook treft niet de minste schuld dan
 • Joke Hoste

  4 jaar geleden
  Als de foto's op fb staan kun je dat niet echt privé noemen e....