Online gokken lokt 3,6 procent van alle Belgen
Van alle Belgen neemt 3,6 procent deel aan gokspelletjes op het internet. Dat blijkt uit cijfers van de Europese Commissie, die een rondvraag is gestart om een beter zicht te krijgen op de online gokmarkt in Europa. Het doel is ervoor te zorgen dat die snelgroeiende markt goed gereguleerd wordt.
De grofweg 15.000 Europese gokwebsites leverden in 2008 bruto meer dan 6 miljard euro op. Verwacht wordt dat dat bedrag tegen 2013 verdubbeld zal zijn.
Met 46 miljoen euro zorgt België maar een klein deel van die inkomsten. Van onze landgenoten is dan ook maar 3,6 procent actief op goksites. Klein bier vergeleken met landen als Zweden en Denemarken, waar respectievelijk 26 en 22 procent van de inwoners geld inzet op het internet.
De nationale wetgeving rond goksites verschilt van lidstaat tot lidstaat. Daarom is de Europese Commissie vandaag met een rondvraag gestart om een beeld te krijgen "van de huidige situatie op de online gokmarkt in de Europese Unie en van de verschillende nationale regelgevingsmodellen". De Commissie wil dat de markt voor alle consumenten goed gereguleerd is en gaat op basis van de resultaten van de raadpleging beslissen of er een Europees initiatief nodig is.
Overigens, met 22 miljoen euro is bijna de helft van de inkomsten die goksites in België laten optekenen afkomstig van casinospellen. Sportweddenschappen, pokerspellen en bingospellen zijn elk goed voor 8 miljoen euro. (belga/adha)
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
7
Nog geen 10 procent van de Belgen gebruikt wachtwoordbeheerder: dit is waarom je er best eentje in gebruik neemt
Vorig jaar gebruikte slechts 7,9 procent van de Belgen een wachtwoordbeheerder om online accounts te beveiligen. Dat is een app waarin je veilig al je wachtwoorden kan opslaan. Daarentegen zegt 54 procent wachtwoorden te memoriseren. Dat blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau iVox in opdracht van Axa Partners en FINN. Nochtans is het gemakkelijk om een wachtwoordbeheerder te gebruiken. In dit artikel geven we enkele tips om ermee te beginnen. -
Livios
Grotere regenwaterputten in opmars: “Ga meteen voor een put van 10.000 liter”
De klimaatverandering is een realiteit. Zowel periodes van droogte als intense neerslag komen steeds vaker voor. Maart en april waren kurkdroge maanden, waardoor heel wat regenwaterputten in Vlaanderen vandaag leeg zijn. Nu al. Moeten we investeren in grotere regenwaterputten? Bouwsite Livios gaat het na. -
PREMIUMSchellebelle
RECONSTRUCTIE. De Schellebellemoord, met peetvader Prosper als meesterbrein: “De enige vijand die Eddy had, was zijn papa zelf”
-
-
Democraten willen dat techbedrijven misdaden Rusland documenteren
Vier Democratische leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben de CEO's van YouTube, TikTok, Twitter en Facebook-eigenaar Meta per brief verzocht om materiaal te archiveren dat als bewijs kan dienen van Russische oorlogsmisdaden in Oekraïne, melden diverse Amerikaanse media. -
Tweets Elon Musk blijven onder toezicht Amerikaanse beurswaakhond SEC
Elon Musk zal Twitterberichten die de beurskoers van Tesla kunnen beïnvloeden voorlopig nog vooraf door juristen moeten laten controleren. Een poging van de oprichter van de producent van elektrische auto's om onder eerdere afspraken met de Amerikaanse beurswaakhond SEC uit te komen mislukte woensdag. -
Binnenkort legaal pokeren in Nederlandse cafés?
-
Twitter test tweets voor een kleiner bereik met Circle-functie
Twitter test een innovatie die een basisprincipe van de dienst ondermijnt: met de Circle-functie kunnen tweets alleen in een kleinere kring worden gedeeld. “Niet elke tweet is voor iedereen bedoeld”, rechtvaardigde Twitter dinsdag het voorstel. Twitter Circle maakt het gemakkelijker om vertrouwelijke gesprekken te voeren en nauwere banden op te bouwen met een kleine groep. Er kunnen maximaal 150 gebruikers aan een ‘kring’ worden toegevoegd.